Lütfen bekleyin..



Şeker imalatçıları şeker taleplerinin karşılanmamasından yakınıyor

19 Ocak 2022, 10:32 - Okunma: 2096

Şeker imalatçılarının şeker tedarikinde yaşadığı sıkıntılar halen devam ediyor. Ücretlerini ödemelerine rağmen devletin şeker fabrikalarından şeker taleplerinin karşılanmadığını belirten sektör temsilcileri, büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Batman’da faaliyet gösteren şeker imalatçıları, şeker tedarikinde yaşadıkları sıkıntıları İLKHA muhabirine anlattı.

Şeker imalatçıları olarak çok zor durumda olduklarını, devlet fabrikalarından istedikleri gibi şeker alamadıklarını vurgulayan şeker imalatçıları, özel fabrikalara mecbur bırakıldıklarını belirtti.

Özel fabrikaların, devlet fabrikasına göre şekeri çok daha yüksek fiyata sattığına dikkat çeken şeker imalatçıları, bu durumun kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini kaydetti.

Giderlerinin her geçen gün arttığına, sıkıntılarının ise büyüdüğüne işaret eden şeker imalatçıları, kapanma noktasına geldiklerini anlattı.

Şeker imalatçısı olarak çok zor durumda olduklarını dile getiren şeker imalatçısı Cem Gözkeser, devletin şeker fabrikalarına paralarını göndermelerine rağmen mal alamadıklarını ileri sürdü.

Şeker imalatçıları şeker taleplerinin karşılanmamasından yakınıyor

Cem Gözkeser

Devlet fabrikasında 50 kiloluk şeker fiyatının 265 lira olduğunu aktaran Gözkeser, zincir marketlerde ise 50 kilosu şekerin 350 liradan satıldığını söyledi.

Özel şeker fabrikaların 50 kiloluk şekerin fiyatını 450 liradan sattığını kaydeden Gözkeser, “Özel fabrikaların bize verdiği 450 lira ile zincir marketler arasında 100 lira fark var. Özel fabrikalardan şeker alıp üzerine cebimizden 100 lira koyup satmamız mümkün değil?” dedi.

“Bu duruma el atılmalı”

Yeteri kadar şeker bulamadıkları için marketlerin şeker talebini karşılamakta zorlandıklarını vurgulayan Gözkeser, şöyle devam etti:

“Devletten, şeker maliyetinin belirlenmesini ve devlet ile özel fabrikaların aynı fiyattan satmasını istiyoruz. Durum böyle olursa herkes isteği yerden şeker alabilecek. Devlet fabrikasının verdiği fiyat ile özeller arasında çok büyük bir fark var. Şu an sadece Batman’da değil tüm bölgede şeker tedarikinden sıkıntı yaşanmaktadır. Aylık giderim 32 bin lira civarındadır. Bu koşullarda en fazla 3 ay dayanabilirim. Ondan sonra sermayem tükeneceğinden kapatmak zorunda kalacağım. Devlet sorunumuza çözüm bulması için gerçek manada bu duruma bir al atması lazım.”

Şeker imalatçıları şeker taleplerinin karşılanmamasından yakınıyor

Hamit Uğrak

“Neden devlet fabrikası ile özel fabrikalar arasında bu kadar fark var?”

Bir diğer şeker imalatçısı Hamit Uğrak da 25 gündür şeker fabrikasına parasını göndermesine rağmen şekerin olmadığı belirtilerek kendisine şeker verilmediğini öne sürdü.

Özel sektörlerde ise şeker sorununun bulunmadığını belirten Uğrak, “Bu süreçte bizler şeker sıkıntısı yaşarken zincir marketlerin böyle bir sorun yaşadığını görmedik. Niye zincir marketlere şeker var? Niye biz üreticilere yok? Bir de devlet ve özel şeker fabrikaları arasında neden bu kadar fark var? Devlet fabrikasında şekerin torbası 260 liradır, özel sektör ise bize torbasını 450 liradan fiyat biçiyor. Şayet özelden şeker alırsak nakliyesiyle birlikte torbası 460 liraya bize maliyeti oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Böyle devam ederse iş yerini kapatmak zorunda kalacağız”

Ellerinde yeteri kadar şeker bulunmadığı için günlerdir çalışamadıklarını ifade eden Uğrak, son olarak şunları söyledi:

“Bu imalathanede 10 kişi çalışıyor. 25 gündür elimizde şeker olmadığı için çalışamıyoruz. Maaşlarını cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz. Durum böyle devam ederse bu iş yerini kapatmak zorunda kalacağız. Şeker fabrikasında şeker bulunmasına rağmen ve paranı peşin yatırmamıza rağmen ‘şeker yoktur’ diyerek siparişlerimizi bize göndermiyorlar. Devletten bu durumuza çare bulmasını istiyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fethi Tutumlu, yapılan yeni maaş zammı..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, ülke geneli..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2024..
Kuyumcular, altın fiyatlarının yıl içinde nasıl şekilleneceği konusunda far..
Sıfır telefon satışlarında taksitlendirme yasağının devam etmesi, telefoncu..
Motosiklet fiyatlarının neredeyse yüzde 30 oranında düştüğünü belirten sekt..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=