Lütfen bekleyin..



Yılın ilk umrecilerine seminer düzenlendi

03 Aralık 2015, 14:05 - Okunma: 2175

Bu yıl Batman’dan ilk turda umreye gidecek olan vatandaşların Umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri Müftülüğümüz konferans salonunda yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Umre Organizasyonunda bu yıl Batman’da ilk turda umreye gidecek olan vatandaşlarımızın Umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri Müftülüğümüz Konferans Salonu’nda İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından verildi.
İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan seminere çok sayıda umreci katıldı. Seminerde idari ve Umre yolculuğu ile ilgili bilgiler verildikten sonra umrenin dindeki önemi, bu ibadetin ifa ediliş şekli geniş şekilde anlatıldı. Umre ibadeti, ihram, ihram yasakları, tavaf, sa’y vs. konular uygulamalı olarak anlatıldı.
Kutsal topraklara umre ziyaretine gitmek üzere kayıt yapan vatandaşlarımızın seminerde manevi ve duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.
Ayrıca umreye gidecek vatandaşlara 11 Nolu Aile Sağlık Ocağında Menenjit aşıları yaptırıldı.
Batman’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk umre kafilesinin 16-18 Aralık 2015 tarihleri arasında İl Müftülük binası önünde hareket edecekleri açıklandı. 
Seminere katılanlar verilen seminerden memnun olduklarını ve umre ziyaretine gitmeden herkesin bu seminerlerden faydalanmaları gerektiğini anladıklarını dile getirdiler. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=