Lütfen bekleyin..



Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

21 Aralık 2015, 10:34 - Okunma: 2149

Batman’da "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" projesi kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Expo 2016 Antalya Ajansının işbirliği ile Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi organizasyonun tanıtımını kırsal alana kadar duyurabilmek amacıyla kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde Eylül ayında başlatılan yarışma  sonuçlandı.

Yarışma sonucunda Batman'da 1. seçilen Emrullah Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleşen törenle, ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas'tan aldı.

Ödül tesliminde sırasında bir konuşma yapan İl Müdürü Kiyas; "Çocuklarımızda doğa sevgisi bilincini bu şekilde oluşturmaya, çevreye duyarlı bilinçli bir insan olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her çiçeğimizin bir  kültür mirasımız olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını bilmelerini amaçlıyoruz. Tarımın insan hayatındaki önemini küçük yaşlardan başlayarak fark etmelerine, ülkemizin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklara aktarılmasına olanak sağlıyoruz. Bu tür yarışmalarla, onların gözünden sevdikleri çiçekleri ve yaşadıkları doğayı görebiliyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da Dicle Nehri'nde yaşanan balık ölümleri bölge halkında end..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, TÜBİTAK TEYDEB-1507 Destek Programı ka..
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde bulunan 40 dönümlük fıstık b..
Bu sene Batman'da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi bekledik..
Batmanlı çiftçiler, fıstık hasadına başlarken dolu yağışı ve hastalıkların ..
Fıstık hasadı etkinliğine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, Antep fıstığı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=