Lütfen bekleyin..



Molla Altun: Kurban, sosyal yardımlaşma duygusunu besleyen ulvi bir ibadettir

21 Mayıs 2024, 14:10 - Okunma: 498

Kurbanın, gönülleri birleştiren manevi bir köprü, Müslümanlar arasında muhabbet bağlarının güçlenmesine vesile olduğunu belirten Molla Mehmet Ali Altun, gücü yeten herkesi sosyal yardımlaşma duygusunu besleyen bu ulvi ibadeti yerine getirmeye çağırdı.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, Kurban Bayramı'nda yapılan ve İslam'da önemli bir yere sahip kurban ibadeti hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın manevi atmosferine girdiklerini belirten Altun, Müslümanlar olarak her yıl olduğu gibi, bu yıl da tekbirler eşliğinde kurbanları Allah'a sunmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

"Kurban kulu Rabbine yaklaştırıyor"

Kurbanın, mana itibariyle yaklaştırma, yakın kılma olduğunu anımsatan Altun, "Kurban kulu Rabbine yaklaştırdığı gibi, gönülleri birleştiren manevi bir köprüdür. Müslümanlar arasında sevgi ve muhabbet bağlarının güçlenmesine bir vesiledir. Kurban; sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını besleyen ve harekete geçiren ulvi bir ibadettir." dedi.

"Kurban bir gelenek değil, ibadettir"

Kurban ibadetinin İslam'ın büyük bir şiarı olduğuna dikkat çeken Altun, "Kurban bir gelenek değil, meşruiyeti kitap, sünnet ve icma-ı ümmet ile sabit olan bir ibadettir. Cenabı Hak kurban kesmeyi Sevgili Peygamberimize farz kılmıştır. Hanefi mezhebine göre vacip, Şafii ve diğer mezheplere göre ise sünneti müekkededir. Kainatın seyidi, gönüller sultanı Efendimizin
'İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın.' şeklindeki ifadeleri kurban kesmenin ne kadar büyük bir ibadet olduğunu ortaya koymaktadır." diye konuştu.

"Her kim Allah'ın şiarlarına saygı gösterirse bu takvasındandır"

Kurbanın da zekât gibi hicretin ikinci yılında meşru kılındığını vurgulayan Altun, "Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de, 'Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!" buyurarak kurban ibadetini emretmiştir. Sevgili Peygamberimiz her yıl birini kendisi ve ailesi için birini de ümmeti için kesmiştir. Her kim Allah’ın şiarlarına, O’nun dininin sembolleri olan kurban gibi ilâhî sembollere yürekten saygı gösterirse, hiç kuşkusuz bu, kalplerdeki derin bilinç ve takvadan kaynaklanmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Müslümanları kurban kesmeye davet ediyoruz"

İmkânı olan her Müslüman'ın bu önemli ibadeti yerine getirmesi gerektiğini belirten Altun, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle imkânı, gücü ve kuvveti yerinde olan bütün Müslümanları, içlerinden en temiz duygularla ve tekbirlerle kurban kesmeye, kurbanlarını Allah'a adamaya ve bunu bir yakınlık vesilesi olarak görmeye davet ediyoruz. Sevgili Peygamberimizin hiç aksatmadan yerine getirdiği bu sünneti bizler de toplum içerisinde ihya etmenin çabası ve gayreti içerisinde olmalıyız." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yaşayan 6 yaşındaki Yuşa Akgül, topladığı bayram harçlıkların..
Hayırseverlerin bağışta bulunduğu kurban etlerini Batman'daki yetim ve ..
Cuma Hutbelerinde “Yaza Kur’an’la Merhaba” konusu işlendi.
Batman'da orta refüjde namaz kılan fiziksel engelli bir genç, vatandaşl..
Batman'ın Sason Umut Kervanı Temsilciliği tarafından ilçede bulunan onl..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=