Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi: Esnaf SGK tarafından daha fazla desteklenmeli

28 Mayıs 2024, 10:00 - Okunma: 351

SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi'yi ziyaret ederek primler ve teşvikler hakkında bilgiler verdi. Çiftçi ise esnafın SGK tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

SGK İl Müdürü Alaettin Ökten ve beraberindeki heyet, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek yeni çalışma dönemi ve sigorta prim teşvikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ökten ziyarette, kayıt dışı istihdamın engellenmesi, istihdam ve üretimin artırılması, bölgeler arasında gelişmişlik seviyesi farkının azaltılması gibi girişimlerde işverenlerin ödemeleri gereken primlerin belirli oranda ve sürede birçok farklı sigorta prim teşviki ile devlet tarafından karşılandığını ve kadınlar, gençler, engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması gibi çeşitli konular hakkında bilgi vererek toplamda 21 ayrı sigorta ve prim desteği olduğunu söyledi.

Yapılan bilgilendirmelerden ve ziyaretten memnuniyetini dile getiren Çiftçi, esnafın artan maliyetlerden dolayı zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Esnafa sigorta prim desteği verilmesi gerektiğini belirten Çiftçi, "Bununla beraber yeni destekler başlatılmalıdır. Esnafımızın muzdarip olduğu bir durumda bazı teşviklerde işveren işçi girişi yapıyor ve daha sonra işçi işten çıktığı zaman iş yerinin ortalaması düşüyor ve sistemde uyarı vermeyince esnaflarımız cezaya maruz kalıyor. Bu konu düzeltilmelidir. Müdürümüz genel müdürlüğe bu sorunları ileteceğini, bu ve bunun gibi sıkıntıların yaşanmaması için uğraşacaklarını belirtti." ifadelerini kullandı.

Çiftçi son olarak, esnafın sıkıntılarını en aza düşürmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Sana..
İkinci el araç piyasası durgunluk yaşıyor. Ticaretlerinin durma noktasına g..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSG..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, yaptığı yazılı açıklamada, Girişimcil..
Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya, Batman&..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnafın pos kesintilerinde indirim yapıl..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=