Lütfen bekleyin..



Batmanlı öğrenciler, Gazze'de yaşanan dramı resimlere yansıttı

30 Mayıs 2024, 14:12 - Okunma: 366

Batmanlı öğrenciler Gazze'de siyonist işgalci rejimin katlettiği Filistinli şehitleri ve katliamın boyutunu halka göstermek amacıyla bir resim sergisi düzenledi.

Yaklaşık 8 aydır Filistin'de, Gazze'de yaşanan insanlık dramını resimle çizen Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yanıkkaya Ortaokulu öğrencileri, Batman merkezde resim sergisi düzenledi.

Batman merkezde bir AVM'de düzenlenen resim sergisinde, katliamların dehşeti açısından 'sahipsiz çığlığın feryadına sahip çıkın' mesajıyla duygular tuvale taşındı.

Sergide siyonist rejimin, Filistin, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve orada yaşanan mağduriyetler konu edildi.

Resim sergisine Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Resim sergisinin iki gün boyunca halka açık olacağı belirtildi.

Resim sergisinde açıklamada bulunan Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, Filistin'de, Gazze'de yaşanan insanlık dramını duyurmak için 'sahipsiz çığlık' konusuyla sergilenen resim sergisinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

"Öğrencilerimiz Filistin'de, Gazze'de yaşanan dramı resimlere yansıttı"

Sevim, "Resim öğretmenimiz ve öğrencileri Filistin'de, Gazze'de yaşanan insanlık dramını duyurmak için 'sahipsiz çığlık' konusuyla bir resim sergisi düzenlediler. Öğrencilerimizin ve okulumuzun bu anlamlı sergiyle şöyle bir çağrıda bulunmak istediler; Filistin'de, Gazze'de yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya duyurmak için sahipsiz çığlığın feryadına sahip çıkın diye bir çağrıda bulunarak tuvale taşıdılar." İfadelerini kullandı.

"Özellikle İslam alemi bu anlamlı mesajı alır"

Filistin, Gazze'yi anımsatan güzel ve anlamalı resim sergisinde emek veren öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden Sevim, resimlerle verilen bu anlamlı mesajın tüm dünya insanlarına ve özellikle İslam alemine verildiğini belirterek şunları söyledi:

"Umarım bu resim sergisinde öğrencilerin tuvale yansıtmış oldukları mesajı bizler, bütün dünya insanları ve özellikle İslam alemi bu mesajı almış olur. Bu güzel ve anlamlı resim sergisinin düzenlenmesinde büyük emek ve çaba sarf eden okul müdürümüze, resim öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları tarafından Gültepe Su Parkı ve Karabağ Park..
Batman Üniversitesi, Batman’ın il oluşunun 34'üncü yıldönümü münasebeti..
Toplumda okuma kültürünün çok zayıfladığını, okuyanların da daha çok gereks..
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=