Lütfen bekleyin..



Batman Valiliği anız yakanları uyardı

04 Haziran 2024, 12:35 - Okunma: 116

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, anız yakanlara ciddi para cezalarının kesileceği bildirildi.

'Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile Biçerdöver Kontrol ve Denetim Hizmetleri Valilik Genel Emri’ne aykırı hareket edenler hakkında kimi müeyyidelerin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, "Emre aykırı hareket edenlere veya uymayanlara, biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerin her birine ihlal edilen her bir fiil için ayrı ayrı olmak üzere davranışları başka bir suç oluşturmuyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca 2 bin 52 TL idari para cezası uygulanır. Kimliğini bildirmeyen veya yanlış bildirenler hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi uyarınca 977 TL idari para cezası uygulanır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Anız yakanlara 2024 yılında her dekar için 386,79 TL idari para cezası verilir' hükmü ile 'Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılıp, bin 933 TL olarak uygulanır' hükmü yer almaktadır. Yasaklara uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacaktır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, yaptığı açıkl..
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarıyla ..
Günümüzde çevre sorunlarının giderek arttığını belirten Batman Sağlık ve Çe..
Batman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanvekili Nimetullah Du..
Mevsiminde yağan yağışların bereketli geçmesi dolayısıyla hububatta da bere..
Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=