Lütfen bekleyin..



Sağ-Çev Başkanı Dursun: İluh Devlet Hastanesi kapasitesi artırılarak yeniden inşa edilmeli

08 Haziran 2024, 10:54 - Okunma: 182

Ek binasına ait kolonlarda meydana gelen çatlaklar nedeniyle boşaltılan İluh Devlet Hastanesi hakkında konuşan Batman Sağ-Çev Başkanı Ömer Faruk Dursun, hastanenin ivedi şekilde kapasitesi artırılarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, servis ve ameliyathanenin olduğu ek binada iki kolonda meydana gelen çatlak nedeniyle boşaltılan İluh Devlet Hastanesi ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Binanın boşaltılması nedeniyle vatandaşların sağlık hizmetinden mahrum kalacak olmasından ötürü ciddi sıkıntılar yaşayacağını ifade eden Dursun, binanın en hızlı şekilde bir kez daha faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Ömer Faruk Dursun

"Hastane boşaltılıyor"

İluh Devlet Hastanesinin 1967 yılında hizmete açıldığını anımsatan Dursun, "Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile özel bir firmanın, hastanenin ek binasında sağlık hizmeti verilemeyeceği yönde ortak bir karar alınmış. Bununla ilgili bir rapor hazırlanmış. Sebebi ise en son yaşanan depremden dolayı binanın kolanlarında bir çatlaklık olduğu beyan edilmişti. Şu an hastane boşaltılıyor. Hastanede yatan hastaların, poliklinik hizmeti veren odaların 1994 yılında kurulmuş olan yan binaya taşınması söz konusudur." dedi.

"Hastane bir an önce yıkılmalı"

Batman'da ciddi bir hastane eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Dursun, "Şu an inşaatı devam eden 600 yataklı hastanenin ne zaman yapılacağı daha belli değilken, bu hastanenin de yıkılacağı söyleniyor. Büyük ihtimalle de yıkılacak. Öyle bir durumda sağlık hizmetinden faydalanma olayı daha da çıkılmaz bir hale gelecektir. Dolayısıyla yıkılacaksa bu binanın bir an önce yıkılması, onun yerine daha güzel, geniş, kapsamlı bir hastanenin kurulması gerekir." diye konuştu.

"Hastane ivedilikle inşa edilmelidir"

Halkın sağlık hizmetlerinden en kısa sürede faydalanmaları için yetkililerce ivedi şekilde harekete geçilmesi çağrısında bulunan Dursun, şöyle devam etti:

"Hastanenin bulunduğu bölge gelişen, büyüyen bir bölge. Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha çok Belde, Gültepe Mahallelerine hizmet verirken, bu mahalledeki İluh Devlet Hastanesinin de yıkılacak olması maalesef halkımızı son derece mağdur duruma düşürecektir. Bir an önce bu hastanenin hızlı bir şekilde yıktırılıp ivedilikle inşaatının yapılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdür..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın aşırı kilosundan dolayı tedavi olmas..
Piyasada ilaç olmamasından kaynaklı sıkıntının giderek arttığını belirten e..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanes..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=