Lütfen bekleyin..



YKS'nin ilk oturumunu değerlendiren öğrenciler: Sorular çok basitti

08 Haziran 2024, 13:35 - Okunma: 240

Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren adaylar, sıcaktan şikayet ederken sınav sorularının ise çalışanlar için çok basit olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te yapılan sınav 165 dakika sürdü. Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden 120 soru yöneltildi.

Batman'da 105 okulda 36 bin adayın ter döktüğü sınav; Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Adaylar sınavda ter dökerken, okul dışında büyük bir heyecanla çocuklarını bekleyen anne ve babalar da dua etti, Yasin'i Şerif okudu.

YKS'nin ilk oturumu TYT'ye giren adaylar sınav çıkışının ardından sınavla ilgili düşüncelerini İLKHA muhabiri ile paylaştı.

Havanın aşırı sıcak olmasının sınavı az da olsa etkilediğini belirten adaylar, sınav sorunlarının ise çalışanlar için çok basit olduğunu söyledi.

Orhan Göymen

"Sıcak rahatsız etti"

Sınavın kendisi için iyi geçtiğini belirten Orhan Göymen, "Biraz hava sıcaktı. Sorular genel olarak iyiydi. Sadece sıcak çok rahatsız etti, çok boğdu. Onun dışında sınav da sorular da iyiydi." dedi.

Tahir Toprak

"Matematiğin bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum"

Yeni mezunlar için sınavın çok kolay olduğunu ifade eden Tahir Toprak, "Bence sorular çok basitti. Sınavdan önce 2-3 roman okunsaydı daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. Sınava üçüncü kez giriyorum. İyi geçti. Matematiğin bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum. Sınava giren arkadaşlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Baver Kaya

"Sınavın sözel kısmı sayısala göre daha iyiydi"

Havanın sıcak olmasının kendilerini olumsuz anlamda etkilediğini belirten Baver Kaya, Sınava yaklaşık 10 sene önce girmiştim. Bir deneme amaçlı gireyim dedim. Havanın sıcak olması kötü etkiledi. Ama yine de bildiğimizi yapmaya çalıştık. Sınavın sözel kısmı sayısala göre daha iyiydi. Kendi açımdan sayısal zordu." ifadelerini kullandı.

Uğur Alkom

"Sorular basitti"

Sınava giren bir diğer aday Uğur Alkom ise şunları söyledi: "Sınav çok güzel geçti, başarılı olacağıma inanıyorum. Biraz sıcağın etkisi vardı ama Allah'a şükür iyiydi. Sorular basitti, çalışan için rahatlıkla iyi bir puan alınabilir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Ba..
2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, ..
Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 43..
2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim ca..
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlil..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=