Lütfen bekleyin..



YKS'nin ikinci oturumunda aileler ve öğrenciler duygularını paylaştı

09 Haziran 2024, 12:00 - Okunma: 290

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumu giren öğrenciler ve onları bekleyen aileleri duygularını paylaştılar.

8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) saat 10.15'te gerçekleşti.  İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise bugün saat 10.15'te başladı.

Batman'da Cumartesi günü 105 okulda 36 bin adayın ter döktüğü sınav; bugün ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 2 oturum şeklinde gerçekleştirilmeye başladı.

AYT'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek. Son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak.

Adaylar sınavda ter dökerken, okul dışında büyük bir heyecanla çocuklarını bekleyen anne ve babalar da dua etti.

"Hukuk okumak istiyorum"

Uzun yıllar sonra tekrar AYT sınavına girdiğini belirten Sinan Ertuş, hedefinin hayali olan hukuk okumak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bir yerde çalışıyorum ama yine de sınava girmek istedim. Ayrıca hukuk okumak istiyorum. Çünkü yıllar önce içinde bir ukde olarak kalmıştı. Mühendislik okumuştum ama bu sefer inşallah belki hukuk okurum. 12 yıl arada sonra tekrar sınava girmeme rağmen dünkü sınavım umduğumdan daha iyi geçti. Matematik biraz zordu ama Türkçe iyiydi. Sınava giren herkese başarışlar dilerim."

"Fark ettim ki öğrenmenin yaşı yoktur"

YKS'ye ikinci kez girdiğini ve eğitimin yaşı olmadığını söyleyen Musa Kavuş, "Bugün AYT sınavına gireceğim. Bu sınava kinci girişim olacak. Şu anda 28 yaşındayım ama şunu fark ettim ki öğrenmenin yaşı yoktur. Bir insan isterse sınava 70 yaşında da girebilir. Çok çalışmadım ama sınavda kendimi sınamak istedim. Öğrencilik duygusu çok güzel bir şeydir. Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.

"Bu süreçte çok emek verdi ve hukuk fakültesini kazanmayı istiyor"

Kozluk ilçesinden Batman'a kızını sınava getiren Fuat Yaman, "Sınava girecek öğrenciler son bir yılda verdikleri emeği karşılığını 180 dakikalık bir sınav sürecine girdiler. Kozluk ilçesinden buraya geldik. Kızım gündüzleri halk eğitimde akşamlar da etütlere evde de odasında gerekli özveriyi göstererek çalıştı. Bu süreçte çok emek verdi ve hukuk fakültesini kazanmayı istiyor. Baba olarak çok heyecanlıyız. Allah kimsenin emeğini boşa götürmesin. Herkese gönlündeki üniversiteyi kazanmayı nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Kızım sınavına evde çok çalıştı"

Kızının YKS sınavına evde çok çalıştığını ifade eden Ahmet Aktaş ise, "Bugün kızımı sınava gireceği okuluna getirdim. Güzel bir puan almasını bekliyorum. Kızım YKS sınavına evde çok çalıştı. Allah'tan dileğimiz iyi bir puan alması ve iyi bir meslek sahibi olmasıdır. Burada kızımın sınavdan çıkmasını bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Ba..
2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, ..
Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 43..
2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim ca..
Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren a..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=