Lütfen bekleyin..



Batman'da işverenlere iş hukuku semineri verildi

12 Haziran 2024, 12:35 - Okunma: 354

Batman'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) tarafından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün bünyesinde işverenlere 'İşveren Boyutuyla İş Hukuku' semineri verildi.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'İşveren Boyutuyla İş Hukuku' konulu seminere oda başkanları, esnaf ve işverenler katıldı.

Belde Mahallesi'nde bulunan Batman il Kültür Turizm Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi ve hukukçu Mehmet Şirin Erdoğan 'İşveren Boyutuyla İş Hukuku' hakkında sunum yaptı.

Seminer programının ardında konuşan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, seminerde işverenlerin çalıştırdığı personellerin iş feshindeki sorumlulukları ve yaşadıkları sorunlar hakkında faydalı bilgiler verdiğini söyledi.

"Birçok esnafımız doğru bildiği şeyin yanlış olduğunu gördük"

İşverenlerin en çok sorun yaşadığı sorunlara çözüm yoları hakkında verilen seminerin çok faydalı olduğunun altını çizen Çiftçi, "İşveren boyutuyla esnaflarımıza bilgilendirme semineri verildi. Esnaflarımız bu konuda eksiklerinin olduğunu düşündüğümüzü, Ticaret Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile işbirliğinde böyle bir seminer gerçekleştirmek istedik. Birçok esnafımızın doğru bildiği şeyin yanlış olduğunu gördük. Bundan dolayı esnafımızın iş hukukunda hem elemanları boyutunda sorun yaşamaması için böyle verimli bir seminer tertiplendi. Kendi alanında uzman olan Mehmet Şirin Erdoğan Bey tarafından verimli bir seminer gerçekleştirildi ve kendisine de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Büyün emeklerle hazırlanan bu seminerlere katılım sağlayalım"

Esnaf ve işverenlerin faydasına olacak çalışmalara devam edeceklerini belirten çiftçi, esnaf ve işverenlere de bin bir zahmetle düzenlenen seminer ve programlara katılma konusunda hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Aslında esnafımızın birinci derece muhatabı muhasebeciler ve onlarla da irtibat halindeyiz. Hepsi olmasa programa katılan muhasebe esnafımız da oldu. Seminerde esnaf ve muhasebe alanına dair geniş ve kapsayıcı konular anlatıldı.  Derdimiz esnaflarımızın sıkıntı yaşamadan rahat bir şekilde işlerini yapmalarıdır. Esnafımız hem işçilerinin hakkını vermeleri hem de hukuk çerçevesinde kendi haklarını ne olduğu ve nasıl davranılması gerektiği anlatıldı. Esnaflarımıza çağrımız kendilerinin faydasına olan ve büyün emeklerle hazırlanan bu seminerlere katılım sağlamalarıdır. Esnaflarımızın faydalanacağı seminer ve çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir evde yapılan aramada 3 bin 136 adet sentetik ecza maddesi..
Batman Valiliği, İşgücü Uyum Programı kapsamında 840 temizlik görevlisi baş..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dicle Üniversitesi Rektö..
Batman'da bir kargo şirketinde yapılan aramada, 2 bilgisayar kasası içe..
Batman'da yaşadığı evin bir odasını atölyeye dönüştüren el sanatları us..
Batman'da 9 Eylül itibarıyla 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=