Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları: Yaz tatili çocukların maddi ve manevi gelişimleri için büyük bir fırsattır

13 Haziran 2024, 14:20 - Okunma: 198

2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı, yaz tatilinin ise çocukların maddi ve manevi gelişimleri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bir eğitim öğretim yılının sonuna daha geldiklerini belirten Çaplık, bir yıl boyunca öğrencileri eğitmek için büyük gayretler sarf eden başta öğretmenlere, yöneticilere, eğitimin her kademesinde görev yapan tüm eğitim çalışanlarına, annelere, çocuklarını okutmak için büyük fedakârlık yapan babalara teşekkür etti.

"Eğitimin üç ayağı var; Çocuk, aile ve öğretmen"

Karne notunun, başarı için tek ölçü olarak kabul edilmediğini, düşük not alan öğrencilere çocuklara gösterilecek tutum ve davranışlarda bilinçli ve dikkatli olunması gerektiğini belirten Çaplık, "Anne babaların düşük not alan çocuklarına karşı neler yapması gerektiğini çevrelerindeki eğitimcilere danışmaları gerekir. Karne notu aslında ailenin ve öğretmenin de paydaşı olduğu bir not olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü eğitimin üç ayağı vardır: Çocuk, aile ve öğretmen." dedi.

"Manevi hayatımızı geliştirip olgunlaştırmak maddi hayatımız kadar önemlidir"

Yaz tatilinin çocukların maddi ve manevi gelişimleri için büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan Çaplık, şöyle devam etti:

"Manevi hayatımızı geliştirip olgunlaştırmak maddi hayatımız kadar önemlidir. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere her yıl düzenlenen yaz Kur’an kursları, sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu faydalı kurslar, çocuklarımızın maneviyatını imar ve inşa edebilmek için bir fırsattır. Manevi değerlerinden habersiz büyüyen bir çocuk maddi yaşantısında da mutlu olamayacağı bilinen bir gerçektir. Maneviyatı gelişmeyen çocukların başta aileleri olmak üzere bütün topluma zarar verdiğini birçok acı tecrübe ile görüyoruz."

"Çocuklarımıza rol model olmalıyız"

Tatilde akraba ziyaretlerinin de unutulmaması gerektiğini ifade eden Çaplık, "Çocuklarımız da tarih şuurunun gelişmesi için İslam kültür ve medeniyetine ait tarihi yerlerin ziyaret edilmesi için ailece programlar düzenleyebiliriz. Tatilde uzak akrabalarımıza, eş ve dostlarımıza ziyarete giderek çocuklarımızın akraba bağlarının kuvvetlenmesine, sıla-i rahim ve vefa mefhumunu öğrenmelerine yaşayarak yaşatarak göstererek rol model olmalıyız." dedi.

"Kur'an'ın gölgesinde, maneviyata ve ahlaka önem veren bir eğitim sistemi tesis edebilirsek dünya ve ahret mutluluğunu elde edebiliriz"

"Halkımızın kurtuluşu materyalist bir eğitim felsefesi ile olmaz" diyen Çaplık, "Aziz ve rahim olan Allah tarafından indirilmiş Kur’an’ın gölgesinde, maneviyata ve ahlaka önem veren bir eğitim sistemi tesis edebilirsek dünya ve ahret mutluluğunu elde edebiliriz. Toplumumuzun kurtuluşu Hakkı üstün tutan nebevi metotla yetiştirilmiş insanlardan geçer. Bu vesileyle 2023-2024 yılı eğitim öğretim sezonun sonunun ve yaz tatilinin başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Ba..
2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, ..
Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 43..
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlil..
Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren a..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=