Lütfen bekleyin..



Şehirlerarası otobüs terminalinde Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

13 Haziran 2024, 15:48 - Okunma: 173

Kurban Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyenlerin ve şehir dışında yaşayan vatandaşları kente dönmesiyle, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluştu.

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Kurban Bayramı hareketliliği başladı. 9 gün sürecek bayram tatiliyle beraber okulların da tatil olması, otogarlarda yoğunluğa neden oldu.

Bayram tatili nedeniyle şehir dışına gidenler ve tatilini kentte geçirmek için dönen vatandaşlar, otogarda yoğunluk oluştururken, yoğunluktan memnun olması gereken firma yetkilileri ise artan maliyetlerden dolayı sevinemediklerini söyledi.

Kentten en çok İstanbul, İzmir ve Antalya'ya gidişlerin olduğunu söyleyen firma yetkilileri, gidişlerde bilet sıkıntısının olmadığını fakat Batman'a gelişlerde yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşın bilet bulmada sorun yaşadığını söyledi.

Artan maliyetlerden dolayı ek seferler çıkaramadıklarını belirten firma temsilcileri, yetkililerden akaryakıt ve giderlerinde indirim yapmalarını istedi.

"Şu anda gidişlerde bilet sıkıntısı yok ama gelişlerde var"

Selahaddin Çam

Otobüs firmalarında bayram yoğunluğunun başladığını söyleyen firma yetkilisi Selahaddin Çam, "Genelde Batman'a gelişler çok yoğun olduğu için yer bulunamıyor. Bayramdan sonra ise gidişlerde yoğunluk yaşanacak. Uçak biletler çok pahalı olduğu için millet otobüslere yöneliyor. En çok İstanbul, İzmir ve Antalya'ya gidişler var. Şu anda gidişlerde bilet sıkıntısı yok ama gelişlerde bulunmuyor. Akaryakıt fiyatının yüksek olması ve maliyetlerin artması nedeniyle ek seferler açamıyoruz." dedi.

"Yoğunluk var ama maliyetler çok yükseldiği için aldığımız paranın çoğunu masraflara veriyoruz"

Cevdet Canik

Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası otogarlarda yoğunluk yaşanmaya başladığını belirten otobüs şoförü Cevdet Canik, "Yoğunluk var ama maliyetler çok yükseldiği için aldığımız paranın çoğu masraflara gidiyor. Giresun'a gidip gelişimiz; masraflarla birlikte 40 bin liramız gidiyor. Bayram yaklaştığı için herkes bayramı kendi memleketinde geçirmek istiyor. Çoğu vatandaşımız ise kendi araçlarıyla seyahat ediyorlar. Ama bayram nedeniyle yaşanan yoğunluk dolayısıyla vatandaş bilet bulmada sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz olası kazaların önüne geçilebilmesi içim toplu taşımaları tercih etmeleridir. Yetkililerden talebimiz akaryakıtta indirim yapmalarıdır." diye konuştu.

"Bayram tatilinden dolayı Bursa'da bulunan ağabeyimin yanına gideceğim"

Fuat Damla

Kurban Bayramı için Bursa'ya ağabeyinin yanına gideceğini söyleyen Fuat Damla, "Hem okul hem de bayram tatilinden dolayı Bursa'da bulunan ağabeyimin yanına gideceğim. Hem bayram hem de tatil için bir ay kalmayı düşünüyorum. Bilet fiyatları ekonomiye göre normaldir. Gidişte bilet temin etmede sıkıntı yaşamadım ama dönüş tarihim daha belli olmadığı için bilenmiyorum. Bir kaza bela çıkmazsa Kurban Bayramı'nı Bursa'da geçireceğim." dedi.

"Kurban Bayramını ailemle geçirmek istediğim"

Veysel Kaban

Sivas'ta üniversite okuyan Veysel Kaban ise Kurban Bayramı için Batman'a geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sivas'ta üniversite okuyorum ve Kurban Bayramını ailemle geçirmek istediğim için memlekete geldim. Ailemi çok özlemiştim. Hem bayram hem de okulların tatil olmasından dolayı memleketime geldim. Yolculuk iyi ve rahat geçti. Ama bilet bulma sıkıntısı vardı ve biraz zor bulduk. Yaz tatili boyunca inşallah memlekette kalacağım." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı ve Batman kırsalında gerçekleştirilen o..
Batman İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Hasankeyf ilçe..
Batman-Silvan arasında bulunan Malabadi Nehri'ne serinlemek için giren ..
Batman'da serinlemek için sulama kanalına girdiği ve kaybolduğu iddia e..
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Kurban Bayramı..
Batman'da hayat pahalılığı nedeniyle işleri azalan esnafın, halkın Kurb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=