Lütfen bekleyin..



BAB-GED’ den Kurban Bayramı mesajı

14 Haziran 2024, 09:00 - Okunma: 145

Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, mazlum coğrafyalarda yaşanan soykırım ve katliamların son bulmasını temenni etti.

Kısa adı BAB-GED olan ​Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kurban Bayramı’na Gazze Şeridi’nde 9 aya yakın bir süredir sivillere yönelik vahşi katliamlar ve soykırım nedeniyle buruk girildiğine dikkat çeken Demir, Kurban Bayramının halkımız, ülkemiz ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, saadet ve dayanışma ruhuna vesile olması temennisinde bulundu.

Siyonist işgalcilerin Gazze’de aralıksız sürdürdüğü soykırım ve vahşi katliamlara değinen Demir, “israil Gazze halkına karşı dünyanın gözü önünde barbarca devlet terörü ve soykırım uyguluyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 37 binden fazla sivili ve 147 gazeteciyi katletti. Gazze’deki meslektaşlarımız kendileri ve ailelerinin hayatları pahasına mesleklerinin gereğini yapmaya çalışıyorlar. Tüm basın mensuplarının Gazze’deki meslektaşlarımıza insanlık ve basın onuru adına destek olmalı ve sahip çıkmalıdır.” dedi.

bab-ged-kurban-bayrami-mesaji-001.jpg

Aziz dinimizin önemli şiarlarından olan Kurban ibadeti ve Kurban Bayramı’nın insani duyguların ön plana çıktığı, fakir fukaranın hatırlandığı, paylaşım duygusuna önem verildiği, manevi hissiyatın yaşandığı kutlu bir bayram olduğuna dikkat çeken Demir, “Yüce Rabbimiz bayram vesilesiyle ümmetin acılarını, mazlum coğrafyaları, kardeşliği, paylaşımı, fakir ve muhtaçları gözetmeyi yeniden hatırlarız.” dedi.

Bayram mesajının devamında; tüm Müslümanların kurban ve diğer ibadetlerin kabul edilmesi ve zulüm altında inleyen İslam Dünyası ve mazlum coğrafyanın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması temenni eden Demir şöyle dedi: "Gazze’de yaşanan zulüm nedeniyle Kurban Bayram’ını buruk idrak edeceğiz. Bayramın halkımıza, meslektaşlarımıza, ülkemize, ümmet ve insanlığa hayırlar getirmesini, işgalci zulmü altında inleyen Gazze Şeridi başta olmak üzere mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olması diliyorum. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, halkımızın, ülkemizin, ümmetin ve tüm insanlığın Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da orta refüjde namaz kılan fiziksel engelli bir genç, vatandaşl..
Batman'ın Sason Umut Kervanı Temsilciliği tarafından ilçede bulunan onl..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine ..
Kurban Bayramı'nda fakirlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan Umut Kervanı,..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik katliamları sürerken Filistin..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazını kılıp halkla bayramlaşt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=