Lütfen bekleyin..



Batman'da karne sevinci yaşayan öğrenciler bir yılı daha geride bıraktı

14 Haziran 2024, 11:40 - Okunma: 92

Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 438 öğrenci karne alarak bir yılı daha geride bıraktı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da 172 bin 438 öğrenciler karne alarak, yaz tatiline girmenin sevinç ve heyecanını yaşadı. Karnelerini alarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından yaz tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşıyor.

Sabahın erken saatlerinde okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

Tılmerc Mahallesi İbrahim Hakkı Caddesinde bulunan Demiryolu ilkokulunda düzenlenen karne törenine, Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürü ve öğretmenler öğrencilerin katılarak, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Vali Canalp ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı ve kendilerine çeşitli hediyeler verdi. Canalp, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunurken ailelerine trafik konusunda dikkati olmaları uyarısında bulundu.

Karne alan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ile velilerin de büyük bir heyecan yaşadığı görülürken, karne alan öğrenciler, tatilde camilere ve Kur'an kurslarına gideceklerini söyleyerek, tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini belirttiler.

"Yolculukta trafik kurallarına dikkat edelim"

Karne törenin ardından basına açıklamada bulunan Canalp, "Bugün bütün Türkiye'de öğrencilerimiz karnelerini alıyorlar. Ama bugünün aynı zamanda bayram tatilinin de başlangıç günüdür. Bu vesileyle hem Batman'ımızdan hem memleketimizin her tarafından yola çıkacak olan sürücülerimize iki şey hatırlatmak istiyorum. Birincisi bütün sürücülerimiz mutlaka hem ön hem de arka koltukta oturanlar emniyet kemerlerini taksınlar. İkincisi öndeki araçlarının arasında buluna takip dikkat etsinler ve yolculuk esnasında yorgunluk hissedildiğinde ara arar mola verelim." İfadelerini kullandı.

"Karne alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz"

Tatil dönemi için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Canalp, "Karne alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Eğer karnelerinde başarılı olanlar yaz döneminde de biraz kitap okuyarak takviye etmelerini öneriyoruz. Karnelerinde başarısız dersleri olan öğrencilerimiz de yaz döneminde kendi çalışmalarını devam ettirmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Ba..
2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, ..
2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim ca..
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlil..
Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren a..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=