Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Sağlık sistemindeki sorunlar çözüm bulmalı

14 Haziran 2024, 13:20 - Okunma: 139

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık sistemindeki sorunların çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

Ülkede enflasyonun insanların mutfağını zorladığını, ekonomik koşulların sosyal hayatı derinden etkilediğini belirten Dursun, bu paralelde emeğinden kısılan sağlık ve sosyal hizmet çalışanların mevzuat düzenlemeleri nedeniyle hak kayıpları yaşadığını ifade etti.

Dursun, "Son dönemde bilindiği üzere sağlık lisansiyerlerinin katsayı düşüklüğü, bazı alan çalışanlarına teşvik ek ödeme ve nöbet ücretinin artırımlı dağıtımının yapılmaması gibi sorunlar güncellenen mevzuat ışığında ortaya çıkmış hak kayıplarıdır. Geç olmadan bir an önce telafi edilmesini talep etmekteyiz. 3600 ek gösterge, YHS’nin GİH’ e aktarılması, toplu sözleşme şartlarının iyileştirilmesi, meslek kanunları, giyim yardımları vb. kronik hale gelmiş sorunları ise gün be gün her yerde dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Sorunların çözüm bulununcaya kadar mücadelelerini aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Dursun, "Sağlık sistemimizdeki sorunların çözüm bulduğu, mutlu ve iş barışına sahip sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mevcut olduğu güzel yarınları getirmesi dileğiyle milletimizin ve İslam coğrafyasının Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdür..
Ek binasına ait kolonlarda meydana gelen çatlaklar nedeniyle boşaltılan İlu..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın aşırı kilosundan dolayı tedavi olmas..
Piyasada ilaç olmamasından kaynaklı sıkıntının giderek arttığını belirten e..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanes..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=