Lütfen bekleyin..



Karne alan öğrenciler şimdiden yaz Kur'an kursuna gitmeye hazırlanıyor

14 Haziran 2024, 14:52 - Okunma: 88

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, üç aylık yaz tatilinde hem kitap okuyacaklarını hem de yaz Kur'an kurslarına gideceklerini söylediler.

Batman Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 172 bin 438 öğrenci ve 9 bin 144 öğretmen yaz tatiline girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusuna göre 2024 yaz Kur'an kurslarının 1 Temmuz ila 16 Ağustos tarihleri arasında olacağı belirtildi.

Karne heyecanın yaşayan öğrenciler üç aylık tatil sürecinde başta Yaz Kur'an Kurslarına gideceklerini, test çözeceklerini, akraba ziyaretleri yapacaklarını ve bol bol kitap okuyacaklarını ifade ettiler.

4 yıl aradan sonra aldıkları eğitimin son bulması ve aldıkları karnenin heyecanı içerinde olduğunu söyleyen öğrenciler, duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonu aracılığıyla paylaştı.

"Hem ders çalışacağım hem de yaz Kur'an Kursuna gideceğim"

Arjin Tilen

Karnesini aldığı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Arjin Tilen, yaz tatilinde Kur'an kursuna gideceğini ve ailesiyle vakit geçireceğini söyledi.

Tilen, "Bugün karne aldık ve öğretmenimizden ayrılacağımız için çok üzgünüz. Bizlere 4 yıl içerisinde çok iyi davrandı ve çok güzel bir eğitim verdi. Tatil sürecinde hem ders çalışacağım hem kitap okuyacağım hem gezeceğim hem de yaz Kur'an kursuna gideceğim. Kur'an okumayı biliyorum ama kendimi geliştirmek için camiye gideceğim." ifadelerini kullandı.

"4 yıl boyunca bize çok şey öğrettiği için öğretmenime teşekkür ediyorum"

Merve Bozkuş

Karnesini aldığı için mutlu olduğunu fakat kendisine 4 yıl emek veren öğretmenine veda edeceği için üzgünüz olduğunu belirten Merve Bozkuş, "Çünkü öğretmenimiz bize 4 yıl boyunca çok ilgi gösterdi ve bize çok şey öğrettiği için teşekkür ediyorum. Tatilde ders çalışmaya devam edeceğim, bol bol kitap okuyacağım ve yeni gideceğim okulum için hazırlıklar yapacağım. Bu süre zarfında ailemle bol bol vakit geçirip gezeceğiz." dedi.

"Kurslara gidip kendimi geliştirmeye çalışacağım"


Mirza Coşkun

Liseye ya da üniversiteye gitseler bile ilkokul öğretmenimizi unutmayacaklarını söyleyen Mirza Coşkun, "Gelecek sene herkes yeni okullara, yeni arkadaşlarıyla ve yeni öğretmenlerle tanışacak. Liseye ya da üniversiteye bile gitsek ilkokul öğretmenimizi unutmayacağız. Karnemi aldığım için çok heyecanlıyım. Yaz tatilinde ailemle güzel vakit geçireceğim, kurslara gidip kendimi geliştirmeye çalışacağım ve ayrıca Kur'an kursuna da gideceğim ve herkesin gitmesini de tavsiye diyorum." diye konuştu.

"Yaz tatilinde Kur'an kursuna gidip öğreneceğim ve Kur'an'ı ezberleyeceğim"

Beyza Tezdiğ

Yaz tatilinde Kur'an Kursuna gidip Kur'an'ı ezberleyeceğini söyleyen Beyza Tezdiğ ise şunları söyledi: "Bu sene son senemizdi ve 4 yıl içerinde öğretmenimiz bizlere çok emek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Karne günümüz çok güzel geçti ve karnemde çok iyi geldi. Çok sevinçliyim ve çok mutluyum. Öğretmen ve arkadaşlarımdan ayrılacağım içinde ayrıca üzgünüm. Yaz tatilinde Kur'an kursuna gidip öğreneceğim ve Kur'an'ı ezberleyeceğim. Ayrıca testler çözüp, kitap okuyacağım. Yaz tatilinde herkesin yaz Kur'an Kurslarına gitmelerini de tavsiye ediyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Ba..
Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 43..
2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim ca..
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlil..
Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren a..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=