Lütfen bekleyin..



Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Eğitim sisteminden beklenen yarar bir türlü elde edilemiyor

14 Haziran 2024, 15:15 - Okunma: 174

2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, eğitim sisteminden beklenen yarar, umulan katkının bir türlü elde edilemediğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yazılı açıklama yaparak 2023-2024 eğitim öğretim dönemi yıl sonu değerlendirmesinde bulundu.

Önlü açıklamasında; Müfredat değişmeleri, sınav sistemi değişiklikleri, sürekli yeniden çıkarılan, değiştirilen ikincil mevzuat, öğretmen açığı-norm kadro fazlası ikilemine dönüşen atama süreçleri, öğretmen yer değişikliği işlemlerinin rayına oturtulamayışı gibi sebeplerle eğitim sisteminden beklenen yarar, umulan katkının bir türlü elde edilemediğini söyledi.

Eğitim çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesinin gerektiğini ifade eden Önlü, "Enflasyonun sabit gelirliler ve tüketiciler nezdinde can yaktığı, yoksulluk sayısını artırdığı, hedeflerin ve vaatlerin hâlâ erişilmekten uzak olduğu bir ekonomik ortam, en çok ücretlilerin, kamu görevlilerinin hayatını olumsuz etkilemektedir." dedi.

Yeni eğitim yılına kadar gereken çalışmaların yapılıp sorunlara çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Önlü, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerin haklarını garanti altına alacak ve öğretmene destek olacak bir meslek kanunu beklentisi karşılanmalıdır. Kariyer basamakları düzenlemesinde iptal gerekçeleri kadar eğitimcilerin beklentileri ve verilen taahhütler de dikkate alınmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı, sözleşmeli öğretmenlere verilen sözler yerine getirilmelidir. Mülakatla atama yönteminden vazgeçilmelidir."

Eğitimcilere şiddete karşı yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret eden Önlü, "Ücretli öğretmenliğe son verilmeli, öğretmen açığı tamamen kapatılacak şekilde atama yapılmalıdır. Memur ve hizmetlilerin hakları iyileştirilmelidir. Eğitim kurumları yöneticiliği kadro güvencesine kavuşturularak profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Şube müdürlerinin ve şeflerin sorunlarına duyarlı bir yaklaşım sergilenmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, ..
Batman'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 172 bin 43..
2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim ca..
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlil..
Batman'da, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumuna giren a..
Batman'ın Kozluk ilçesinde, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=