Lütfen bekleyin..



Bayram hareketliliği esnafı sevindirdi

14 Haziran 2024, 16:00 - Okunma: 169

Batman'da hayat pahalılığı nedeniyle işleri azalan esnafın, halkın Kurban Bayramı dolayısıyla alışverişe çıkması yüzünü güldürdü.

İslam ümmetinin büyük bir coşkuyla karşıladığı mübarek Kurban Bayramı'na bir gün kalırken, tüm İslam beldelerinde olduğu gibi Batman'da da çarşı ve pazarlarda yaşanan bayram hareketliliği esnafın yüzünün gülmesine neden oldu.

Çevre il, ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman'a gelen vatandaşlar dolayısıyla da kentte gece geç saatlere kadar hareketlilik yaşanıyor.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kentte vatandaşlar, özellikle ikindi ve akşam vakitlerinde alışveriş yapıyor.

Alışveriş hareketliliğinden memnun olduklarını ifade eden esnaf, bayram kültürünün bölgede yaygın olduğunu söyledi.

Engin Özdemir

"Bölgemizde bayram kültürü vardır"

Bayram dolayısıyla işlerinde yoğunluğun başladığını belirten esnaf Engin Özdemir, "Normalde insanlarımız çoğu kararsızdı. Ekonomik koşullar ve maliyetlerin artmasından dolayı daha önce aldığı elbiseyi bayramda giymeye başladı. Ama bölgemizde bayram kültürü her zaman olmaya devam ediyor ve Allah'ın izniyle de devam edecektir. Geçen bayramlara nazaran işlerimiz bayağı düşmüş durumda. Yine de elhamdülillah batı illerine göre bölgemizde bir bayram kültürü vardır." dedi.

Hakan Ar

"Esnafın gözü iki bayramdadır"

Bayramdan önce piyasaların durgun olduğunu, esnafın kan ağladığını ifade eden Hakan Ar, "Şu an Kurban Bayramı'ndan dolayı biraz yoğunluk ve hareketlilik başladı. Masrafların artması, kiraların yükselmesi ve ürün fiyatlarının yükselmesi elimizde olmayan nedenlerden dolayı piyasayı olumsuz etkiliyor. Bizlerde elimizden geldiğince fiyatlarımızı uygun tutmaya çalışıyoruz. Bayramdan dolayı bir yoğunluk oluştu ve işlerimiz biraz da olsa açıldı. Esnafın gözü her zaman iki bayramdadır. Çok şükür iyide geçiyor." diye konuştu.

Fesih Bağlı

"Beklediğimiz yoğunluk yok"

Eski bayramları aradıklarını belirten berber esnafı Fesih Bağlı, "Bayram nedeniyle dükkanımızı sabah 8-9 gibi açıyoruz ve gece 23.00'e kadar açığız. Eskiden çok yoğunluk vardı ve bayrama 10-15 gün kala yoğunluğumuz başlıyordu. Şimdi ise yarın arefe günü olmasına rağmen beklediğimiz yoğunluk yok. Herkesin güzel bir bayram geçirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Altsoy

"Herkesin işi yerinde ve memnunuz"

Alışveriş hareketliliğinden memnun kalıklarını ifade eden bir diğer esnaf Aldülkadir Altsoy ise şunları söyledi:

"Kurban Bayramı arefesine bir gün kala piyasada hafif bir hareketlilik var. Birkaç gün önce bu hareketlilik yoktu ve piyasalar cansızdı. Ama bayramda dolayısıyla şu an güzel bir hareketlilik var. Herkesin işi yerinde ve memnunuz. Şu an bayramdan dolayı halkın yoğun istek ve talebi var. Herkes için hayırlı bayramlar diliyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı ve Batman kırsalında gerçekleştirilen o..
Batman İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Hasankeyf ilçe..
Batman-Silvan arasında bulunan Malabadi Nehri'ne serinlemek için giren ..
Batman'da serinlemek için sulama kanalına girdiği ve kaybolduğu iddia e..
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Kurban Bayramı..
Batman'da kimliği belirsiz kişiler tarafından kovalanan bir otomobile s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=