Lütfen bekleyin..



Anız yakanlar 5 yıl süre ile tarımsal desteklemelerden men edilecek

22 Haziran 2024, 15:36 - Okunma: 153

Anız yakanların 5 yıl süre ile tarımsal desteklemelerden men edileceğini belirten Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Mehmet Aydın, ayrıca anız yakanlara 2024 yılında her dekar için bin 933 TL idari para cezası verileceğini söyledi.

Günümüzde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen çevresel faktörlerin en önemli unsurlarından birinin de anız yangınları olduğunu vurgulayan Aydın, anız yangınlarının ortaya çıkardığı kül, partikül, karbonmonoksit gibi zehirli dumanların solunan havayı, korkunç boyutlarda kirletip, insan sağlığını doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.

Anız yangınlarının özellikle çocuk ve yaşlılarda solunum yollarının tıkanmasına sebep olduğunu dile getiren Aydın, "Astım, bronşit ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olanlarda bu durum daha ağır sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ayrıca; Telefon ve elektrik direkleri, etraftaki yerleşim bölgeleri zarar görmektedir. Anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları ölmekte, hava kirlenmekte, meydana gelen duman nedeniyle zaman zaman karayollarında görüş azalmakta ve trafik kazaları ile can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir." dedi.

Aydın, ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da ürün hasadından sonra anızların yakılmasının çevre ve toplum sağlığı, kamu düzeni, halkın güvenliği ve esenliği ile kamu malları üzerindeki olumsuz etkileri önlemek için anız yakılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Bu yasağa uymayanlar hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını belirten Aydın, ayrıca 2872 sayılı Çevre Kanununa göre de idari para cezası uygulanacağını, anız yakanların 5 yıl süre ile tarımsal desteklemelerden men edileceğini ve anız yakanlara 2024 yılında her dekar için bin 933 TL idari para cezası verileceğini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde aniden etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle ..
Anız yakmanın kul hakkına neden olduğunu, büyük bir vebalinin bulunduğunu b..
AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik B..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyar..
Batman'da 5 katlı apartmanın ikinci katında çıkan yangında ev kullanıla..
Hava sıcaklıkların 45 derece bulduğu Batman'da vatandaş serinlemenin yo..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=