Lütfen bekleyin..



Batman'da berberler haftanın bir günü kapalı olacak

17 Temmuz 2024, 10:26 - Okunma: 225

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağını belirtti.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karara göre, 1 Temmuz itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması başladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ticaret Bakanlığının daha önceden duyurduğu ve iki sefer ertelediği berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğunun 1 Temmuz itibarıyla başladığını söyledi.

Çiftçi, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak daha önce sektör üyelerimizle yaptığımız istişare ve çalışmalar sonucunda erkek berberlerin Pazar günü, bayan kuaför ve güzellik salonlarının ise Salı günü kapalı olması yönünde Valilikle beraber karar alınmıştı. Ertelemeler olmasına rağmen üyelerimizin birçoğu aldığımız kararı uygulayarak haftanın bir günü kapatıyorlardı. Alınan karar sonrasın da erkek berberlerin pazar günü, bayan kuaför ve güzellik salonlarının ise salı günü kapalı olması zorunludur." dedi.

Yetkili kurumların denetim yapacağını belirten Çiftçi, cezai işleme maruz kalmamaları için belirlenen gün ve kurallara uymaları konusunda esnafa çağrıda bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir evde yapılan aramada 3 bin 136 adet sentetik ecza maddesi..
Batman Valiliği, İşgücü Uyum Programı kapsamında 840 temizlik görevlisi baş..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dicle Üniversitesi Rektö..
Batman'da bir kargo şirketinde yapılan aramada, 2 bilgisayar kasası içe..
Batman'da yaşadığı evin bir odasını atölyeye dönüştüren el sanatları us..
Batman'da 9 Eylül itibarıyla 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=