Lütfen bekleyin..



Turizm rehberliği ve aşçılık programlarına akreditasyon belgesi

18 Temmuz 2024, 10:18 - Okunma: 904

Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ile Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akreditasyon almaya hak kazandı.

Turizm eğitimi akreditasyonunda otorite olarak kabul edilen Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ulusal ve uluslararası ölçütler kapsamında değerlendirilen Batman Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü ile Aşçılık Programı akredite edildi.

Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin artırılmasına katkı sağlama, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tercih edilebilirliği sağlama, akreditasyon kuruluşları için rol model olma amaçlarıyla faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen TURAK’tan belgeleri, Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar teslim aldı.

Akreditasyon belgeleri daha sonra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e takdim edildi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük binasında gerçekleşen takdim törenine, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Arıca ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feridun Duman katıldı.

Turizm Fakültesi ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulu bölüm ve programlarının elde etmiş olduğu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, "Akreditasyon Batman Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, bölüm ve programlar açısından son derece önemli bir başarı göstergesi olup verilen eğitimin kalitesini ortaya koyan bir parametredir. Önümüzdeki süreçte de Üniversitemizde öğretim hizmetlerinin verildiği bütün ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda akreditasyon çalışmalarının yapılmasına kararlılıkla devam edilecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalı..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, okulların temizlik ve güvenlik elem..
Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında ilan edilen kontenja..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Fırat Üniversitesi Rektö..
2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala kırtasiyeler..
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=