Lütfen bekleyin..



Eğitim-Bir-Sen: Okulların temizlik ve güvenlik sorunları okullar açılmadan çözülmelidir

19 Temmuz 2024, 14:15 - Okunma: 1000

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, okulların temizlik ve güvenlik sorunlarının eğitim öğretim başlamadan önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin genel amacı bir ülkenin geleceği olan çocukların bilgi, beceri ve davranış olarak sağlıklı ve verimli şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Okullar çocukların gelişiminde ve sosyalleşmesinde önemli rol oynayan kurumlardır; dolayısıyla, okullar öğretmenler ve öğrenciler için hijyenik ve güvenli yerler olmalıdır. Okullar bunu gerçekleştiremediklerinde işlevsel olma özelliğini kaybeder ve statü kaybına uğrarlar. Bununla da kalmaz toplumun okula karşı olan güveni sarsılmış olur." dedi.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başlamadan okulların ihtiyaçlarının dikkate alınarak çalışma yapılmasının gerekliliğine değinen Önlü, okulların güvenlik ve temizlik personeli sıkıntısını yıllardır yaşadığını, yeterli sayıda personelin olmadığını söyledi.

Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve güvenlik personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanması gerektiğine dikkat çeken Önlü, "Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve güvenlik personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalıdır. Ne yazık ki son dönemde yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İŞKUR personeli adında geçici süreliğine okul ve kurumlara personel görevlendirilmesi yapılıyor. Bu pansuman çözümler kesinlikle verimli olmadığı gibi çeşitli pedagojik sorunları oluşturulmaktadır. Ayrıca ne yazık ki bu alımlar bile yetersiz olduğu gibi zamanında da göreve başlatılamamaktadır." ifadelerini kullandı.

Önlü açıklamasının devamda şöyle dedi: "Bu yıl tasarruf tedbirleri düşünüldüğünde kalıcı personel atanması mümkün görünmemektedir. Yetkililerden talebimiz iş kur üzerinden personel alımı gerçekleşecek ise bu işlemlerin bir an önce tamamlanarak en geç 1 Eylülde işe başlanmalarının sağlanmasıdır. Çocuklarımız okula başladıklarında sorunlu bir ortamla karşılaşmamalıdır."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalı..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, okulların temizlik ve güvenlik elem..
Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında ilan edilen kontenja..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Fırat Üniversitesi Rektö..
2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala kırtasiyeler..
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=