Lütfen bekleyin..



Vali Canalp tan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

22 Temmuz 2024, 11:25 - Okunma: 773

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Batman Valisi Ekrem Canalp, gazetecilerin bayramını kutladı.

Mesajında Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın tarihçesini hatırlatan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Haber alma hürriyetinin dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile ülkemizde demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Bu adımın bir göstergesi olarak her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Basının toplumda yerine getirdiği misyona değinen Canalp, “Vatandaşlarımızın toplumun geleceğinde belirleyici rol oynayabilmeleri, yönetimi denetleyebilmeleri, temel hak ve özgürlüklerinin bilincine varıp, bunları her alanda kullanabilmeleri, hukuksal ve toplumsal kuralların yanında, özgür ve yansız bir basının varlığıyla mümkündür.” şeklinde mesajını sürdürdü.

Mesajını Batman basının bayramını kutlayarak noktalayan Canalp, şu ifadeleri kullandı: “İlimizin gelişmesinde önemli bir görev üstlenen Batman basınını, dinamik yapısıyla kamuoyuna anlık bilgi, haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada gösterdiği gayretten dolayı tebrik ediyorum. Bu vesileyle ilimizde faaliyette bulunan ve fedakârca görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarı ve esenlikler diliyorum.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 24 T..
Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, 24 Temmuz Gazeteciler Gü..
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle açıklama yapan BAMMED ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı ’24 Tem..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, tasarruf tedbirleri kapsamında yere..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=