Lütfen bekleyin..



Batman'da Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanıyor

07 Ağustos 2024, 11:26 - Okunma: 691

Diş Hekimliği Fakültesi binasının giriş katının diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yakın zamanda fakülte bünyesinde hasta bakmaya başlayacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ruhsatla Merkez Kampüste yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binasının giriş katının diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldiğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yakın zamanda fakülte bünyesinde hasta bakmaya başlayacaklarını söyledi.

Bir TV programına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin faaliyet ve projelerine dikkat çekti.

Batman Üniversitesinde yüzde 100 İngilizce eğitim veren lisans programının olduğunu hatırlatan Rektör Demir, "Öğrencilerimizin sadece Türkiye'de değil, yabancı dil problemlerini çözüp uluslararası şirketlerde de istihdam edilebilme, çalışmalarını ilerletebilme olanaklarına sahip olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Diş Hekimliği Fakültesinde diş tedavisi hizmetine başlanacak"

Batman Üniversitesinin 2021 yılının kasım ayından itibaren enerji alanında ihtisas Üniversitesi haline geldiğini ifade eden Rektör Demir, yakın zamanda açılan Diş Hekimliği Fakültesinin gelişimini sürdürerek Batman’da Sağlık Kampüsü için gerekli alt yapıyı kurma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bina yapım işinin halihazırda ihale sürecinde olduğunu hatırlatan Demir, "Sağlık Bakanlığımız tarafından dün itibariyle verilen ruhsat ile Merkez Kampüsümüzde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binamızın giriş katı diş tedavisi hizmeti verebilecek bir hale geldi. Yakın zamanda Fakültemiz bünyesinde hasta bakmaya başlayacağız." dedi.

"Batman’ın bilişim şehri haline gelmesini istiyoruz"

Üniversitenin gelenekselleşen faaliyetlerinden bahseden Demir, yapay zekâ çalışmalarının yanı sıra metaverse ve blokkzincir gibi alanlarda sektör temsilcilerini ağırladıklarını ifade etti. Rektör Demir, enerji şehri olmanın yanı sıra Batman’ın bilişim şehri haline de getirilmesini istediklerini ifade etti.

Batman Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyetten sonra girdikleri sınavlarda başarılarını gözettiklerini anlatan Demir, öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdam imkânları hakkında ise "Sektör temsilcileri ile görüşüyoruz. Sektörün ihtiyaçları nelerdir, ne gibi kalifikasyonlar bekleniyor, ne gibi yetenek ve yeterlikler bekleniyor? Bu sorulara yönelik aldığımız geri dönüte göre Batman Üniversitesinde kendi yetki alanımızdaki ders müfredatlarını güncelledik. Ders içeriklerini iki sene sonra, dört sene sonrasına göre güncelleyerek sektör temsilcilerinin talep ettiği şekilde öğrencilerimizi mezun olma aşamasına getirdik. Bu sayede ciğerparelerimizin gelecek hazırlıklarını bugünden yapmalarının önünü açtık. Önlerindeki taşları ayıkladık ki evlatlarımız orada rahat bir şekilde kendilerinden emin adımlarla yürüyebilme imkânına kavuşsunlar." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da doğum yapılan tüm hastanelerde bebeğin doğduğu ilk anda uygul..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetlerinin değerlendir..
Sağlıklı bir çevre sağlanmadan halk sağlığını korumanın mümkün olmadığını b..
Sosyal medyada özel fotoğraflarını, çocuklarının fotoğrafını paylaşmanın za..
Tütün ürünlerinin kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlene..
Obezitenin kişilerin yaşam kalitesini azaltıp ölümlere yol açtığını belirte..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=