Lütfen bekleyin..



Emlakçılar: En sancılı dönemi yaşıyoruz

15 Ağustos 2024, 11:45 - Okunma: 553

Piyasanın en hareketli olduğu yaz döneminde ciddi bir durgunluğun olduğunu belirten emlak danışmanları, gayrimenkul sektörünün en sancılı dönemini yaşadıklarını söyledi.

Batman'da faaliyet gösteren emlak danışmanları, uzun zamandır emlak piyasasının sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Konut satışlarının yapılamaz hale geldiğini, konut soran kişi sayısının ciddi anlamda azaldığını vurgulayan emlak danışmanları, bu durumun birçok sektörü de olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

"Taleplerin çok olması gerekirken tam tersi düşüş var"

Yaz mevsiminde olmalarına rağmen konuta talebin neredeyse olmadığını belirten Emlak Danışmanı Uğur Yılmaz Kurt, "Gayrimenkulün hareketliliğini belirleyen piyasalardır. Piyasalarda arz-talep dengesi üzerinden devam eder. Talebin çok olduğu zamanlarda arza yüksek fahiş fiyatlar ortaya çıkar. Ama şu anda yaz dönemi olmasına rağmen taleplerin çok olması gerekirken tam tersi düşüş var. Yerinde sayan konutlarımız da var, düşüşe geçen konutlarımız da var ama çok daha ciddi bir düşüş beklentisi içerisindeyiz." dedi.

Özellikle faizin piyasanın durgunlaşmasına neden olduğunu ifade eden Kurt, bu durumun emlak sektörünü ciddi anlamda etkilediğini kaydetti.

"Piyasadaki para akışının canlanması gerekiyor"

Bir an önce piyasanın hareketlenmesini beklediklerini vurgulayan Kurt, şöyle devam etti:

"Gayrimenkul sektörünün en sancılı dönemlerini yaşamaktayız. Normalde çok ciddi aramalar yapılırken, daire gösterme durumu söz konusu olurken şu an o hareketliliğin azalmış olduğu dönemlerden bir tanesini yaşıyoruz. Bu durumun sona ermesi için piyasadaki para akışının canlanması gerekiyor. Çünkü çekler, krediler üzerinden devam eden bir akış var. Sıcak paranın ülkede dolaşmasını sağlamak çok daha önem arz ediyor. İnsanları bankaya teşvik etmek değil de üretime teşvik etmekle alakalı bir canlandırma politikası izlenmelidir."

Sait Adıyaman

"Ev soran çok az"

Şu an için konut satışlarının istenilen seviyede olmadığını ifade eden bir diğer Emlak Danışmanı Sait Adıyaman, "Yaz mevsimidir. Normalde bu mevsimde satışın çok iyi olması lazım. Aramalara, taleplere yetişmememiz lazımdı ama maalesef aramalar çok az geliyor, ev soran çok az. Halkın alım gücü gittikçe düştü. İnsanlarda alım gücü olmadığından dolayı konut satışları istenilen seviyede değil." diye konuştu.

"Birçok esnaf etkileniyor"

İnsanların alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Adıyaman, "Daha önce konutlar yatırım amacıyla alınıyordu. Ancak şu an ihtiyaç ve alım gücü varsa alınıyor. Faizler düşmeli ki insanlar paralarını bankadan çekip ticarete koysun. Faiz ticareti bitiriyor. Bu durum sadece konutu değil birçok esnafı etkiliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyeleri için ücretsiz barkod sistemi ve ..
İnşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarının devam ettiğini belir..
Enflasyon muhasebesi uygulamasına tepki gösteren İktisat ve Maliye Uzmanı N..
Boykotun siyonist işgal rejiminin belini büktüğünü, ekonomisini çökerttiğin..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, TOKİ Başkan..
Uzun zamandır yükselişte olan kırmızı et fiyatları bir nebze de olsa düşüşe..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=