Lütfen bekleyin..



Çiftçi: “Esnafın her zaman yanındayız”

03 Eylül 2024, 12:05 - Okunma: 230

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’ni ziyaretinde, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın ziyaretleri kapsamında Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED)’e ziyarette bulundu.

BESO heyeti BAB-GED Başkanı Veysi Demir ve BAB-GED Sekreteri Mehmet Salih Seyhan tarafından ağırlandı.

Batman gündemi, basının önemi ve esnafın sorunlarının konuşulduğu, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Çiftçi, basının görüşlerine ve önerilerine önem verdiklerini belirtti.

BATMAN’DA FUARLAR DÜZENLENECEK

Esnafın her zaman yanlarında olduklarını, sorun ve sıkıntılarını yakından takip edip yetkili mercilere bunları ilettiklerini belirten Çiftçi, “Seminer ve fuar çalışmalarımız var bunların etkili olması için farklı etkinlikler yapmak istiyoruz.” dedi.

Çalışma ve faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Çiftçi, “16 Eylül de DİKA ile E-Ticaret semineri düzenleyeceğiz. Seminerde TRENDYOL satış ve iş geliştirme bölge yöneticisi sunum yapacak. Yine 6-12 Kasım tarihleri arasında giyim, ayakkabı, hediyelik eşya ve zücaciye fuarı düzenlenecek. Fuarda çeşitli etkinlikler yapacağız.” şeklinde konuştu.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ SÜRÜYOR

Esnafın sorunlarına yardımcı olmak amacıyla çalıştıklarına değinen Çiftçi şöyle dedi:

“Esnafların sorunu ile sürekli ilgileniyoruz. OSB yolu, Gülistan caddesi, Marangozlar ve Kaynakçılar sitesi ve hangi esnafımızın nerede sorunu varsa orada olarak sorunlarıyla ilgileniyor çözümü için yetkililer ile görüşüp uğraşıyoruz. Esnaflarımızın genel sorunları ve taleplerini iletmek üzere Ankara’da TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’i ziyaret ettik. Ayrıca Danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında; Proje Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlığı, Hibe ve Destek Danışmanlığı gibi hizmetlerimiz sürekli mevcuttur.”

Ankara’da TOKİ Başkanını evi olmayan esnafın ev sahibi olması maksadıyla ziyaret ettikleri hatırlatan Başkan Çiftçi, “TOKİ iş birliği ile esnaflara konut yapma projemizi faaliyete koymaya çalışıyoruz görüşme ve istişarelerimiz devam etmektedir. Ayrıca esnaf buluşması olan Ahilik haftasını valimiz ile yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esnafın sorunlara duyarlı olduklarını belirten Çiftçi, “Zincir marketlerin küçük esnafımızı zor durumda bıraktığı konusunda ciddi şikayetler var ve bizler de bunu görüyoruz zincir marketlerin etkisini azaltmak için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Küçük Sanayi Siteleri ve yeni OSB’lerin faaliyete geçmeleri için sürekli gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi.

BAB-GED Başkanı Demir, Başkan Çiftçi ve BESO heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek, basın olarak Batman’ın sorunlarına duyarlı olduklarını belirtti. Esnafın sorunlarının çözümüne destek olacaklarını söyleyen Demir, “Dernek olarak her hafta Batman’ın sorunları ve çözüm önerilerini kapsayan konuları meslektaşlarımıza “Haftalık haber başlıkları” adı altında haber ve gündem yapılması için yayınlıyoruz. Bu çalışmamızla hem halkı hem de yöneticileri bilgilendirmiş ve yol göstermiş oluyoruz. Bu çalışmamız halktan ilgi görüyor ve faydalı oluyor.” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

beso-bab-ged-ziyareti-003.jpg

beso-bab-ged-ziyareti-004.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO), Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbi..
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde bulunan 40 dönümlük alanda kurulu..
Batman merkez Çarşı Mahallesi Eski Midyat Garajı civarında, bir işyerinin d..
Gazze soykırımını basın açıklamasıyla tel'in eden Batman'daki İslam..
Batman'da öğrencilerin okullarında çıktıları sokağın dar olması nedeniy..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sek..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=