Lütfen bekleyin..



Kışlık ürünler vitrinlerindeki yerlerini almaya başladı

01 Ekim 2024, 11:05 - Okunma: 22

Havaların soğumasıyla birlikte yaz sezonunu kapatan giyim ve ayakkabıcı esnafı, kışlık ürünlerini vitrinlerde sergilemeye başladı.

Sonbahar aylarının gelmesiyle beraber kışlık ürünleri reyonlarına koymaya başlayan Batman'daki esnaf, kış ayları için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Artan maliyetlerle beraber giyim fiyatlarında az da olsa bir artışın olduğu belirtilirken ayakkabı fiyatlarında ise yüzde yüzü aşan fahiş oranlarda fiyat artışlarının yaşandığı ifade edildi.

Kimi esnaf kış sezonunun iyi geçmesini beklerken kimi esnaf ise fahiş fiyat artışlarından dolayı bekledikleri satışı yapamayacakları endişesi içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Yüzde yüzün üzerinde artan kira fiyatlarından da dert yanan  esnaf, mülk sahiplerine vicdanlı olmaları çağrısında bulundu.

"Bu sene kış sezonundan ümitliyiz"

Kış sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve iyi bir sezon beklediklerini ifade eden esnaf Mehmet Şerif Karataş, "Yaz sezonumuz güzel geçti. Şu anda sonbahar aylarının gelmesiyle beraber kışlık ürünlerimizi getirdik ve reyonlarımıza koyduk. Şimdi de insanlar kışlık ürünleri almaya başladılar. Biraz yağmur yağsa ve havalar biraz da serinlese insanlar kazak ve kaban almaya başlayacaktır. Bu sene kış sezonundan ümitliyiz. Geçen sene havalar güzel geçtiği için kış ayını pek yaşamadık. Ama yine de bu sene piyasamız iyidir. Şu anda kiraların artışından şikâyetçiyiz. Çünkü son birkaç yılda yüzde yüzün üzerinde kira artışları oldu." ifadelerini kullandı.

"Yaz sezonumuz iyi geçti"

Yaz sezonlarının umduklarından daha iyi geçtiğini ve şu anda kışlık giyim hazırlıklarına başladıklarını ifade eden esnaf Orhan Bozkurt, "Yaz sezonumuz iyi geçti. Hatta umduğumuzdan daha iyi geçti. Geçen yıllara göre yazlık ürünlerde yüzde 20-30 gibi bir artış olmuştu. Bundan dolayı bu seneki hedefimizin neredeyse yüzde 90'ına ulaştık. Şu anda da kış aylarına hazırlık yapıyoruz. Kışlık ürünlerde de bu sene yüzde 25'lik bir fiyat artışı gözüküyor. Bunun piyasayı pek fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz." dedi.

"Botlarımızı çıkarıp kış sezona hazırlanıyoruz"

Kışlık bot fiyatlarında neredeyse yüzde yüzlük artış olduğunu belirten ayakkabı esnafı Mesut Akyol, "Yaz sezonumuz iyi geçti. Şu anda botlarımızı çıkarıp kış sezonuna hazırlanıyoruz. Bu sene bot fiyatları çok yükseldi. Geçen seneye oranla bot fiyatları iki katına yükselmiş durumdadır. Bundan dolayı kış sezonundan beklentimiz yoktur. Çünkü Batman'da kış aylarını tam olarak yaşamıyoruz. Yaz sezonu bizim için daha iyidir. Burası eski iş merkezi olduğu için kira fiyatları fazla yüksek değil ama cadde üzerinde bulunan esnaf perişan olmuş durumdadır. Tek isteğimiz mülk sahiplerinin biraz vicdanlı davranmalarıdır." diye konuştu.

"Alım gücünün düşmesi herkeste olduğu gibi bizi de olumsuz etkiliyor"

Alım gücünün düşmesinden dolayı bekledikleri satışı yapamadıklarını ifade eden bir diğer ayakkabı satıcısı Özcan Üşme ise şunları söyledi:

"Geçen senelere nazaran yaz sezonumuz kötü geçti. Beklediğimizi bulamadık. Kış sezonundan da pek umudumuz yok. Ama belli değil, yaşayıp göreceğiz. Çünkü fiyatlar yükselince alım gücü de azalıyor. Uzun zamandır ayakkabı fiyatlarında sürekli artış meydana geliyor. Biz de karımızdan düşürerek cüzi ve uygun fiyata vermeye çalışıyoruz ki satışlarımız olsun. Bununla beraber mülk sahipleri kiraları yükseltiyorlar. Mülk sahibi piyasa şartlarını göz önüne alarak yüzde 100, yüzde 200 kiraları yükseltiyorlar. Hem kira hem de evdeki ihtiyaçlar bizi etkiliyor. Sonuçta bizler de tüketiciyiz. Alım gücünün düşmesi herkeste olduğu gibi bizi de etkiliyor." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ihbar üzerine satışı yapılan ve etiket bilgisi olmayan 718 ki..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçan araçta yapılan aramada 8 kilo 45..
Batman'da kasaplara yönelik yapılan denetimlerde uygunsuzluk tespit edi..
Batman'da dolandırıcılık, hırsızlık gibi birçok suçtan aranması bulunan..
Batman Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kent girişinde ..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Gülistan Ca..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=