Batman'da üç mahalle ortasında bulunan eski Cudi Sağlık Merkezi yıkılıp yerine Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, bu birimlere semt polikliniğinin de eklenmesini istedi.
Yeni Aile Hekimliği kararıyla beraber ilaç yazdırma sıkıntısı ve diğer hastanelere ek yığılma olmamasına dikkat çeken mahalle halkı, yeni yapının aynı zamanda uzman doktorların haftada birkaç gün hizmet vereceği bir semt polikliniği olmasını talep ediyor.
Cudi Mahallesi’ndeki yeni sağlık ocağı inşaatı hızla devam ederken, mahalle halkı, yetkililerden poliklinik taleplerine duyarlılık göstermelerini bekliyor. İnşaatın bu denli hızlı ilerlemesi, mahalle sakinlerini memnun ederken sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve verimli olacağına dair umutlarını da artırıyor.
"Mahallemize de uzman doktorlar gelmesini istiyoruz"
Yeni binanın semt polisliğine uygun olduğunu belirten Salih Yıldırım, "Burası Cudi Mahallesidir ve kentin en büyük mahallerinden biridir. Eski olduğu için yıkılıp yerine yeni bir bina yapılan sağlık ocağımızın aynı zamanda poliklinik hizmeti de vermesini talep ediyoruz. Burada poliklinik açılsın ki haftanın belli günlerinde mahallemize de uzman doktorların gelmesini istiyoruz. Çünkü yeni yapılan bina büyük ve poliklinik kapasitesine de uygun olduğunu görüyoruz. Neredeyse üç mahalle buradan faydalanmakta ve bu da yaklaşık 10 bin insan demektir. Mülki amirlerimizden talebimiz burada poliklinik açmalarıdır." şeklinde konuştu.
"Yaşlı ve engellilerimiz için poliklinik istiyoruz"
Mahallelerinde binlerce yaşlı ve engelli bireyin olduğuna dikkat çeken Fehime Yuksu, semt polikliniğinin açılmasıyla diğer hastanelerin yükünün de hafifleyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Mahallemizde yeni yapılan sağlık ocağı inşaatı bir sağlık ocağı için çok büyük ve güzel yapıldığından burada hastane yapılmasını ya da poliklinik bölümlerinin de eklenmesini istiyoruz. Haftada en az üç gün uzman doktorların gelip poliklinik yapmalarını istiyoruz. Çünkü sağlık ocakları yetersiz olduğu için buraya yakın mahallelerden günde binlerce insan araştırma hastanesine gitmek zorunda kalıyoruz ve oralarda da aşırı derecede yoğunluk oluyor. Burada hemen her evde ya yaşlı ya da engelli bireyleri var. Onların hastaneye gidiş gelişleri eziyete dönüşüyor. Bunun için buranın kısa sürede bitirilip faaliyete gelmesini istiyoruz."
"Yeni yapılan binanın ya hastane ya da semt poliklinik yapılmasını istiyoruz"
Mahallelerinde semt polikliniğinin açılmasıyla yaklaşık 10 bin insana fayda sağlayacağını belirten Esat Toprak, "Yıkılan eski sağlık ocağımız yaklaşık 30 yıllıktı ve şu anda yerine yeni yapılması bizi çok sevindirdi. 30 yıldan fazladır bu mahallede oturuyorum. Yeni yapılan binanın ya hastane ya da semt poliklinik yapılmasını istiyoruz ki uzmanlar buraya gelebilsin. Çünkü yeni uygulamayla aile hekimlerinin ilaç yazmaları bayağı kısıtlandı. İhtiyarlarımız çoktur ve her seferinde onları birkaç ilaç için bölge hastanesine götüremiyoruz. Sürekli olmasa haftada 3-4 gün buraya uzman doktorların gelmesini istiyoruz. Bu sağlık ocağı sadece bu mahalleye değil 4 mahallenin ortasında ve yaklaşık 10 bin insana hitap ediyor. Maşallah iki ayda inşaatı bu seviyeye gelmesi bizi çok sevindirdi ve işi yürütenlere de teşekkür ediyoruz." dedi.
"Birkaç ilaç için her seferinde araştırma hastanesine gitmek bize eziyete dönüşüyor"
Yaşlı oldukları için bölge hastanelerine gitmede çok zorluk çektiklerini belirten Yusuf Yelboğa, "Birkaç ilaç için her seferinde araştırma hastanesine gitmek eziyete dönüşüyor. Daha önce burası sağlık ocağı olarak hizmet veriyordu. Ama eski olduğu için yıkılıp yerine yeni ve büyük bir bina yapılıyor. Yeni yapılan bina büyük ve güzel yapılıyor. Bundan dolayı yetkililerin bizi düşünmelerini ve buraya semt polikliniği açarak, uzman doktor göndermelerini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: İLKHA