Lütfen bekleyin..



Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

09 Şubat 2025, 10:35 - Okunma: 50

Batman’da 400 gram ekmek fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmasına vatandaşlar tepki gösterirken, fırıncılar ise artan maliyetlerden dolayı mecbur kaldıklarını ileri sürüyor.

Batman'da ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 20'lik zam, 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Daha önce 15 TL'ye satılan 400 gram ekmek, 18 TL’ye yükselirken, 200 gram ekmek fiyatı da 7,5 TL’den 9 TL’ye çıkacak. Bu artış hem fırıncıları hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Artan maliyetler nedeniyle yapılan zammı değerlendiren fırıncılar, halktan anlayış beklerken, vatandaşlar ise yüksek fiyatların bütçelerini zorladığını belirtiyor.

"Mecbur kaldığımız için ekmek fiyatını yükselttik"

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını ifade eden fırın işletmecisi Kadri Tunç, "Kira, odun, tuz, eleman, un, yağ gibi maliyetlerimiz arttığı için ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık. Bir torba unun fiyatı daha önce 500 lirayken şu anda 750 lira civarındadır ve daha da artacağını görüyoruz. Mecbur kaldığımız için ekmek fiyatını yükselttik. Yoksa bizde yükselmesini istemiyorduk. Pazartesi'den itibaren net 200 gram ekmek 7,50 kuruştan 9 liraya, 400 gram ekmeğin fiyatı ise 15 liradan 18 liraya çıkacak. Tek isteğimiz halkımızın bizlere karşı duyarlı olması. Çünkü bizler de burada emek veriyoruz ve alın teri döküyoruz." diye konuştu.

"Ekmek fiyatlarının zamlanmasını istemiyoruz"

6 nüfuslu bir aile olarak günde 6-7 tane ekmek aldıklarını belirten vatandaş Ramazan Herdem "Bu zamanda geçinmek çok zor olmuş. Ekmek fiyatlarının yükselmesini istemiyoruz. Ekmeğe yapılan zam bizi çok etkileyecektir. Çünkü aldığım her ekmek başına 3 TL zam gelecek ve bunu 7 ekmek ile çarptığımız günlük 21 lira ediyor. Bunu bir aya çarptığımızda ise bizim için büyük bir maliyet farkı oluyor. Yetkililerden talebimiz zamlara çözüm bulmaları ve fiyatların sabit kalması için çalışma başlatmalarını istiyoruz. Artık ekmeğe zam yapılmasını istemiyoruz." dedi.

"Ekmek fiyatları sabit kalmalı"

Ekmeğe yapılan zamdan dolayı çok zor duruma düştüklerini söyleyen Ahmet Arslan, "9 nufüslü bir aile olduğumuz için günde en az 7 ekmek alıyoruz. Birde fiyatlar artsa halimiz ne olacak? Bu durumda geçinmek çok zor olmuş. Ekmekten de kısamıyorsunuz. Zamlar sabit kalsa millet daha çok memnu olacak. Eskiden ürünlere yılda bir defa zam yapılırken, şu anda her gün bir ürüne zam yapılıyor. Zamlardan bıktık. Yetkililerden isteğimiz bu zamlara çözüm bulmalarıdır. Çünkü millet çok zor durumdadır." şeklinde konuştu.

Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası, üyelerinin gider yükünü hafifletmek için..
Batman-Beşiri OSB yolunda düzensiz olarak kurulan sanayi tesislerinin sorun..
Son dönemlerde kiralık ev ve iş yeri fiyatlarında yüzde 200’ü bulan zamlar ..
Altın fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğine dikkat çeken kuyumcular, alt..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı açı..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kuyumcu esn..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=