Lütfen bekleyin..



Kaymakam İmrak: Hasankeyf'te kazdığınız her yerden bir tarih fışkırıyor, yeni sürprizlere açık olun

18 Şubat 2025, 11:03 - Okunma: 114

Bölgedeki kazı çalışmalarının her geçen gün yeni tarihi buluntular ortaya çıkardığını ve Hasankeyf'in her köşesinin tarihi mirasla dolu olduğunu belirten Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, yakın gelecekte yeni keşiflerin yapılacağı müjdesini verdi.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her köşesiyle adeta bir açık hava müzesi olma özelliği taşıyan bir bölge konumunda olan Hasankeyf'te yürütülen kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki kazı çalışmalarının önemine dikkat çekerek, "Hasankeyf öyle bir yer ki kazdığınız her yerden bir tarih fışkırıyor. Taşı toprağı tarih" diyerek bu bölgenin tarihi değerini bir kez daha vurguladı.

Kaymakam İmrak, özellikle Roma dönemine ait buluntuların gün yüzüne çıkmaya devam ettiğini, kazıların hızla sürdüğünü belirterek, yakın gelecekte yeni keşiflerin yapılacağı müjdesini verdi.

Kale bölgesindeki çalışmalara değinen İmrak, bölgedeki mağara otel projelerinin de son aşamaya geldiğini duyurdu.

"Mağara otel çalışmalarımız son aşamaya geldi"

İmrak, "Hasankeyf'imizde çalışmalar artık yüzde 99 seviyesine gelmiş durumda. Çok yakın bir vakitte bizler Şaab Vadisini, Kültür Turizm Bakanlığınca ve ilgili birimlerce devir teslimini gerçekleştirdikten sonra turizme kazandırıyoruz. Mağara otel çalışmalarımız da son aşamaya geldi. Yaza hazırlık sürecimiz son ana kadar devam ediyor. İnşallah çok kısa bir sürede mağaralarımızı, Şaab Vadimizi Hasankeyf'imize ve turizme kazandırmış olacağız." dedi.

"Hasankeyf Kalesi, tarihiyle beraber sportif aktivitelerini de gerçekleştirme kabiliyetine sahip bir yer"

Hasankeyf'in tarihi zenginliklerinin ve yeni projelerin, bölgeyi önemli bir cazibe merkezi haline getireceğini vurgulayan İmrak, "Hem üniversitemizin hem kaymakamlığımızın, sayın valimizin destekleriyle beraber bizler Hasankeyf Kalesinin ve etrafının rotasını çizerek bir trekking yolu oluşturma hedefinde projemizi gerçekleştirdik ve GAP İdaresine sunduk. Şu anda GAP İdaresi değerlendirme aşamasında. Hasankeyf Kalesi, tarihiyle beraber sportif aktivitelerini de gerçekleştirme imkân ve kabiliyetine sahip bir yer. Üst tarafla birlikte yakın bir zamanda turistlerimize çok kıymetli bir vakit geçirecekleri zaman sunacağız." diye konuştu.

Hasankeyf'te yapılan kazı çalışmalarına ilişkin de kısa bir bilgi paylaşan İmrak, özellikle Roma dönemine ait çok kıymetli eserlerin bulunduğunu belirtti.

"4 köyümüzde kazı çalışmaları tamamlandı, yeni çalışmalar sürüyor"

Yeni kazı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan İmrak, şöyle devam etti:

"Hasankeyf öyle bir yer ki kazdığınız her yerden bir tarih fışkırıyor. Taşı toprağı tarih bir yer. Hasankeyf'imiz ile ilgili 4 köyümüzde kazı çalışmaları tamamlandı. Yeni kazı çalışmalarımız devam ediyor. Roma dönemine ait çok kıymetli eserler bulduk ve çok yakın bir tarihte yeni sürprizlere açık olun diyorum."

Kaymakam İmrak: Hasankeyf'te kazdığınız her yerden bir tarih fışkırıyor, yeni sürprizlere açık olun

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
İslam sanatının, sadece estetik bir anlayış değil, aynı zamanda derin bir m..
Batman Valisi Ekrem Canalp’in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile..
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgese..
Hasankeyf Müzesinde Paleolitik çağdan günümüze kadar gelmiş 3 bin 500'ü..
Batman Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan ve kent gelişimi ile kü..
Editörlüğünü Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğretim üye..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=