Lütfen bekleyin..



İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

12 Nisan 2025, 10:14 - Okunma: 76

1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iç sularda başlayan av yasağı kapsamında, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, su ürünleri avcılığına yönelik kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın yaptığı açıklamada, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla tüm göl, gölet, baraj gölleri, akarsu, çay, dere gibi iç sularda su ürünleri avcılığının 1 Nisan - 30 Haziran 2025 tarihleri arasında yasaklandığını söyledi.

Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçların doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olduğunu belirten Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, "Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması amacıyla iç sularda balık türlerinin avlanması 1 Nisan itibarıyla yasaklandı. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır." dedi.

Aydın; yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacağını ve balıkçıların mağduriyet yaşamamaları için getirilen yasak ve düzenlemelere uymalarının kendileri açısından önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

İç sularda av yasağı başladı! Denetimler sıkılaşıyor

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede yaşan..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Çayı kenarındaki 20 bin dönümlük arazide..
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, 22 Mart Dünya..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından hayata geçirilen v..
Batman'da nesli tükenme tehdidi altında olan yaban keçileri, cep telefo..
Batman'da meyve ağaçları ve çıplak kök fidanlarının satışına başlayan ü..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=