Lütfen bekleyin..



Kadını modern köle olarak görüyorlar

07 Mart 2016, 13:22 - Okunma: 2176

İttihad-ul Ulema üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, kadın özgürlüğünden dem vuran kişilerin,kadını reklam aracı olarak, alışveriş metaı olarak kullandıklarını ve kadının sırtından maddi olarak kazanç sağlamak istediklerini söyledi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, İslam dininin kadınlara verdiği değer ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadına en büyük değeri İslam dininin verdiğini dile getiren Yalçın, günümüzde ‘kadın özgürlüğünden’ dem vuran kişilerin, kadını adeta modern bir köle olarak kullanmak istediklerini söyledi.

Yalçın, “Erkeğe verilen değer ona göredir, kadına verilen değer de ona göredir. Zaten adalet, her şeyi yerli yerinde yapmaktır. Bazıları eşitlikten söz ediyorsa da eşitlik bazen adaletsizlik olur, eşit tutmak istenilen şeye zulmedilmiş olur. Dolayısıyla, kadının İslam’da yeri vardır ve İslam ona değer vermiştir. Mesela Hazreti Meryem’e o kadar önem verilmiş ki onun adına bir sure inmiştir. Hazreti Zeynep’in hikâyesi Kur’an'da geçiyor.” dedi.

“Hz Muhammed'in Peygamberlik döneminden önce kadın adeta bir meta halindeydi. Eşya gibi alınıp satılıyor ve miras olarak kalıyordu. Hatta birçoğu kız çocuklarını hayatta iken gömüyorlardı.” diyen Yalçın, İslam'ın gelişiyle kadınlara yönelik yapılan bu zulümlerin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Yalçın, İslam dinine göre kadınların haklarının olduğunu ve hukuki anlamda birçok alandan faydalanabildiklerini dile getirdi.

“İslam’ın kadına verdiği değer, kadının hak ettiği değerdir”

İslam'ın kadına hak ettiği değeri verdiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Kadın bir anne, bir bacı, bir eştir. Kadın miras alabiliyor, eğitim alabiliyor ve işlerde erkeğe yardımcı olabiliyor. Resûlullah, kendisine gelen vahyi ilk olarak eşi Hazreti Hatice’ye bildiriyor. Hazreti Hatice ona yardımcı olmuş ve davası uğruna birçok malını sarf etmiştir. İslam’ın kadına verdiği değer, kadının hak ettiği değerdir. İslam dışı verilen değerlerin altında başka emeller duruyor. İnsanın bu noktada uyanık olması lazım.”

“Kadını modern bir köle olarak kullanmak istiyorlar”

Çağımızda kadın haklarından ve kadın özgürlüklerinden bahseden kişilerin, kadını, Allah’ın emirlerine karşı gelmeye zorladıklarını sözlerine ekleyen Yalçın, kadının ‘modern bir köle’ olarak kullanılmak istendiğini belirtti.

"Kadının sırtından maddi olarak kazanç sağlamak istiyorlar"

Söz konusu kişilerin, kadınların sırtından maddi olarak kazanç sağlamak amacında olduğunu vurgulayan Yalçın, “Kadın özgür olsun’ diyorlar ve bu özgürlükten, ‘Allah’ın hükümlerinden, farzlarından uzak dursun. Tesettürden uzak dursun, erkeğinin namusu olmaktan çıksın ve bütün insanların ortak malı haline gelsin’ düşüncelerinin oluşmasını istiyorlar. Kadını reklam aracı olarak, alışveriş metaı olarak ya da fuhuş aracı olarak kullanıyorlar. Onun sırtından maddi olarak kazanç sağlamak istiyorlar. Aynı şekilde kadını emellerinin ve şehvetlerinin tatmini olarak kullanıyor ve buna özgürlük diyorlar. Elbette ki, bu özgürlük değildir. Bu köleliktir, kadını esir almaktır. ‘Özgürlük’ ifadesi koyarak sözlerini süslemişler.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim” konusu işlendi...
Siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye giden yardımların..
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, maddi imkânsızlı..
Evlilik maliyetinin yüksek olması nedeniyle gençlerin evlenemediğini, bu du..
Cuma Hutbelerinde “İslam, İnandığımız Gibi Yaşamayı Bize Emreder” konusu iş..
Çocuklara Kur'an'ı, Peygamberin sünnetini, camiyi, manevi değerleri..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=