Lütfen bekleyin..



Batman'lı çiftçilere Antepfıstığı fidanı

22 Mart 2016, 17:33 - Okunma: 2921

Batman’daki çiftçilere 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtımı yapıldı.

Batman merkez ve ilçelerindeki kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Batman’daki çiftçilere yaklaşık 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas ve çiftçiler katıldı.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan Antepfıstığı fidanın maliyeti ise Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildi.

Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman merkez, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş ilçelerinde Antepfıstığı bahçesi tesis eden çiftçilere 150 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Kiyas, “İl Özel İdaresi destekli ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 150 bin adet Antepfıstığı çöğürü dağıtımını yaptık. En fazla fidan dağıtımını Beşiri ilçemize yaptık. Beşiri ilçemiz son yıllarda fıstık konusunda gittikçe gelişim gösteren bir ilçemizdir. Bu ilçemizdeki çiftçilerin yoğun talebi olmaktadır. Bu proje 260 bin TL değerindedir. Sonbaharda da aynı şekilde 150 bin adet fidan alımı planlanmaktadır. Son yıllarda Batman’da fıstık alanında ciddi bir gelişme var. Bizde bu çiftçilerimizin yönelimini İl Özel İdaresi ve diğer yöresel fonlarla desteklemekteyiz.” dedi.

Kiyas, Batman’da son 3 yılda dağıtılan Antepfıstığı çöğürü miktarının 530 bin 876 olduğunu söyledi.

batmanli-ciftcilere-antepfistigi-fidani-.jpg

batmanli-ciftcilere-antepfistigi-fidani--001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

Etiketler : batman, çiftçi, antep, fıstık, fidan,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Zahireciler ve Hububatçılar Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR Merkez İlçe Ba..
Devlet Su İşleri (DSİ) 103. Şube Müdürlüğü, 20 Nisan Pazar günü Batman Çayı..
Klasik gübreleme alışkanlıklarının verimi düşürdüğüne dikkat çeken sektör t..
Batman'da mısır üreticileri, yüksek girdi maliyetleri, nedeniyle zor gü..
1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iç sularda başlayan av yasağı kapsamı..
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede yaşan..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=