Lütfen bekleyin..



Batman halkı Pazar günü Diyarbakır'da olacak

15 Nisan 2016, 17:24 - Okunma: 2429

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü, Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğine tüm peygamber sevdalılarını davet etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Batmanlı, Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine katılacak. Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü Sözcülerinden Molla Beşir Şimşek, Batmanlıları Kutlu Doğum etkinliğine davet ederek, Batmanlı peygamber sevdalılarıyla Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında yapılacak olan etkinliğe katılacaklarını söyledi.

Yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren Şimşek, “Bilindiği gibi peygamber sevdalılarına üye dernekler olarak her sene Nisan ayında gerek ülkemizde gerekse de Avrupa’da peygamberimizin Kutlu Veladetini Müslüman kardeşlerimizle beraber kutluyoruz. Her yıl bir önceki yıla oranla halkımızın destek ve teveccühü bir kat daha artıyor. Bu sene de mevlit etkinliklerimiz bu güne kadar birçok il ilçe ve köylerde kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. Hamd olsun ki halkımızın teveccüh ve katılımı artarak devam ediyor. Bu da halkımızın dinine, peygamberine verdiği değerin bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

İslam âlemindeki fitnelerden vahdet ve kardeşlikle ortadan kalkaçağını belirten Şimşek, bu yıl "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(s.a.v)" temasını seçtiklerini söyleyerek, “Özellikle gerek ülkemiz gerekse de tüm İslam coğrafyasında ortaya çıkan fitnelerin, kan ve gözyaşının ancak İslam kardeşliği ve peygamber efendimizin sevdası ile ortadan kalkabileceğine inandığımız için özellikle vahdet ve kardeşlik peygamberi temasını seçtik.” dedi.

Diyarbakır ve Batman’da yüz binlerin katılımıyla her yıl yapılan Kutlu Doğum etkinliklerin bu yılda coşkulu geçeceğini belirten Şimşek, “ İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de özellikle Diyarbakır, Batman ve İstanbul gibi illerimizde yüz binlerin katılımı ile bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bu Pazar günü inşallah Diyarbakır Newroz Parkı Mevlit Alanında yine yüz binlerin katılımı ile etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Her sene olduğu gibi bu sene de peygamber aşığı değerli Batman halkımızı da bu etkinliğe davet ediyoruz. Kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç tüm halkımızla bir kez daha peygamberimize biatimizi yenileyeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Şimşek, “Her sene olduğu gibi bu yıl da özel arabası olmayan vatandaşlarımız için Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin önünden araç kalkışı saat 10. 00’dan itibaren gerçekleşecek.” dedi. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=