HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ülkenin her tarafında 10 günü aşkın bir süredir düzenlenen Hz. Peygamberi anlama ve anlatma etkinliklerine gösterilen teveccühün ve coşku tesadüf olmadığının görülmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Müslüman halkımızın bu meydanlar üzerinden verdiği mesaj açıktır”
“İl, ilçe hatta köylere kadar, düzenlenen Kutlu Doğum Mevlidlerine Peygamber aşığı halkımızın gösterdiği teveccüh ve muazzam ilgi asla tesadüfi değildir. Bu meydanlar ve Müslüman halkımızın bu meydanlar üzerinden verdiği mesaj açıktır: Bölgenin huzuru ve sorunların çözümü ancak İslam ile olacaktır. Bir sonraki adımı belli olmayan, temelinde adalet ve Müslümanların vahdeti bulunmayan günü birlik politikalarla memleketin sorunları çözülemez. İslam’ın adaleti hâkim kılınmadan huzur bulmak, kardeşliği tesis etmek mümkün olmayacaktır.”
“Programların İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını niyaz ediyorum”
Kutlu Doğum etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiğini belirten Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Bu vesileyle tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum. Yıllardır olduğu gibi bu etkinliklerin en görkemlisi olan Diyarbakır Kutlu Doğum programı başta olmak üzere düzenlenen tüm programların İslam ümmetinin vahdetine, Müslümanların gaflet uykusundan uyanmasına ve kan ağlayan İslam coğrafyasına ilahi adaletin hâkim kılınmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum.”
Kaynak: HÜR24Haber