Lütfen bekleyin..



Eski cezaevi alanına yapılan cami ibadete açıldı

04 Haziran 2016, 12:59 - Okunma: 2936

Batman’ın Kozluk ilçesinde eski cezaevi alanına inşa edilen ve tamamlanan Hz.Hamza Camii, dualarla ibadete açıldı.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde bulunan eski cezaevi yıktırılarak yerine yapılan 3 katlı Hz.Hamza Camii resmi olarak ibadete açıldı.

Kozluk Kaymakamlığı ve Müftülüğü ile hayırseverlerin katkılarıyla yapılan cami açılışına İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk ve Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ve vatandaşlar katıldı.

Cami açılışından önce camilerin ehemmiyeti ve önemine binaen bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kâbe’nin birer şubesi konumunda olan camilerin sadece ibadet yerleri olmadığına, Camilerin manevi olarak içinin doldurulması gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Erhan, şunları söyledi: “Her devirde camilerimiz İslam toplumunun temelini teşhir etmiştir. Çünkü asırlardan beri imanın, irfanın, gönlün, kalbin, Müslümanlığın yeri hep camilerde ata gelmiştir. Müslümanların buluştukları, bir araya geldikleri, yan yana bulundukları, diz dize oldukları mekânlar şüphesiz camilerdir. Yüce Rabbimize binlerce kez Hamd ediyor ve şükrediyoruz ki, böyle bir ulu mabette O’na ibadet edecek, O’nun için secdeye varacak, sadece ve sadece O’nun için diz kırılıp bel bükülebilecek bu mekânları açma ve bulunma şerefine bizleri erdirdi. O’na ne kadar şükretsek azdır.”

Kılınan Cuma Namazından sonra kurdele kesimi yapıldı. Burada konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, “Burası eskiden bir cezaevi idi. Cezaevi kapandıktan ve yıkıldıktan sonra Allah’u Teâlâ bize nasip etti ve buraya cami yapılsın diye ilçe müftümüze tavsiye ettik. Çok da güzel bir cami yapıldı. Az önce işte Cuma namazımızı burada eda ettik. Bu vesileyle buradan resmi açılışını da yapmış olduk. Hayırlara vesile olmasını umuyoruz.” dedi. (İLKHA) 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da yaşayan 12 yaşındaki Elifnur Şahin, rüyasında Gazze’deki çocuklar..
Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden b..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçlarının soru..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gündüz kuşağı p..
Cuma Hutbelerinde “Hucurât Sûresi: Erdemli Bir Toplumun İnşası” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=