Lütfen bekleyin..



'Tabiat Parkı' projesi hazır

11 Haziran 2016, 03:41 - Okunma: 2129

Batman'da 112 hektar üzerinde 'Tabiat Parkı' yapılması için projenin hazır olduğu belirtildi.

Batman’da Malabadi hafızasına hâkim 112 hektarlık bir alan üzerine ‘Tabiat Parkı’ yapılması için projenin hazır olduğu belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Ercan Turan, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Batman il sınırları içerisinde Malabadi’de 112 hektarlık bir alan üzerine ‘Tabiat Parkı’ yapılması için projenin hazır olduğunu söyledi.

Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü olarak faaliyet alanlarını açıklayan Turan, tabiat parkı, milli park, tabiat anıtı, tabiatı koruma alanı, avlaklar, yaban hayatı avlanması, yaban hayatını yerleştirme sahası, yaban hayvanı koruma alanı, sulak alanlar, hayvan hakları ve doğa koruma gibi faaliyetlerin görevleri arasında olduğunu belirtti.

Turan, Malabadi’de yapılacak ‘Tabiat Parkı’ için projenin hazır olduğunu belirterek, “Doğa kuruma faaliyeti ile ilgili gündemde olan bir tabiat parkı projemiz var. Malabadi tarafında baraja hâkim olan bir ormanlık alanında tabiat parkı yapacağız. Tabiat parkı yapacağımız alan 112 hektarlık bir alandır. Bu tabiat parkı ile ilgili projelerimiz devam etmektedir. Olur, onaylar gerekiyor. Bununla ilgili olarak Tarım Müdürlüğü ve Kadastro ile yazışmalarımız devam ediyor. Bunlar bittikten sonra o alanı tabiat parkı yapmayı planlıyoruz."dedi.

Batman'ın park alanları konusunda fakir bir il olduğunu vurgulayan Turan, "Malum Batman’da bir ailenin dinlenme, eğlenme ve oyun oynamaya uygun bir alan yok. Bir Hasankeyf’imiz var. O da kayalık, bir gölge altı yok. Millet gideyim bir piknik yapayım diye kayanın diminde bir gölge altında kendine yer bulmaya çalışıyor. Bizim de niyetimiz Malabadi de Batman il sınırında bulunan ormanlık alanı tabiat parkı kriterlerine uygun hale getirdikten sonra kafeterya, lokanta, oyun ve piknik alanları, çeşme, lavabo, mescit, kamelyalar, seyir kuleleri, oyun parkları, yürüme bantları ve spor alanları gibi birçok çalışmaları yapıp Batman halkı hizmetine koymayı planlıyoruz. Recepler köyünde bulunan Batı Raman dağlarında yapılması planlanan mesire alanı gibi bir tabiat parkı yapacağız." ifadelerini kullandı.  

Batman'a tabiat parkı yapmak için yıllarca uğraştıklarını ifade eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "1147 yılından beri hala ayakta olan Malabadi Köprüsü yanındaki bir alanda doğal özelliği, kültürel, tarihi boyutu ve bunlar kadar önemli bir nedende baraja hakim bir noktadadır. Yapmayı planladığımız tabiat parkı, barajın ana gövdesine hâkim ve ormanlık bir alanda dinlenmek eğlenmek hepimiz adına iyi olur. İki yıla yakın bir zamandır daha olur ve onayla uğraşıyoruz. Bunlar hal olduğu zaman bu defa tabiat parkın ihale boyutu gündeme geliyor. Proje bittikten sonra artık arazi faaliyetleri başlayacak. Arazi ile ilgili olarak altyapı, yol ve elektrik gibi faaliyetler yapıldıktan sonra bir sıkıntı olmazsa hedefimiz 2018’de tamamlamaktır."

Turan, tabiat parkı projesinin büyük bir bölümünün tamamlandığını ve nihai noktaya varmak üzere olduklarını kaydetti. (İLKHA) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da Dicle Nehri'nde yaşanan balık ölümleri bölge halkında end..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, TÜBİTAK TEYDEB-1507 Destek Programı ka..
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde bulunan 40 dönümlük fıstık b..
Bu sene Batman'da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi bekledik..
Batmanlı çiftçiler, fıstık hasadına başlarken dolu yağışı ve hastalıkların ..
Fıstık hasadı etkinliğine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, Antep fıstığı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=