Lütfen bekleyin..



TÜMSİAD'tan iftar yemeği

18 Haziran 2016, 14:11 - Okunma: 3067

TÜMSİAD Batman Şubesi iftar programında kentteki iş adamlarını bir araya getirdi.

TÜMSİAD Batman Şubesi, geleneksel olarak düzenlediği iftar programında kentteki işadamlarını bir araya getirdi. İftar programının ardından açıklamada bulunan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, çatışmaların bölge ekonomisine ciddi zarar verdiğini belirterek, hükümetin bölge için ekstradan teşvik paketleri hazırlayıp, yatırımcılara faizsiz kredi desteği sağlanması gerektiğini söyledi.

İftar programına, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, bazı kamu kurum müdürleri, TÜMSİAD Batman üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

TÜMSİAD Batman Şubesi Başkanı Nezir Yeşilyurt iftardan sonra yaptığı konuşmada, “Rahmet ve mağfiret dolu bir Ramazan ayında TÜMSİAD olarak yönetici ve idarecilerimizi işadamlarıyla buluşturtmak istedik. Allah’u Teâlâ, bu mübarek Ramazan ayı hatırına bölgemizdeki, ülkemizdeki kardeşliği pekiştirsin, Müslümanlar üzerine oynanan bu oyunu bozsun ve şer odaklarına fırsat vermesin.” dedi.

Bir soru üzerine yaşanan olayların bölge ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyleyen Yeşilyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yatırım sağlam bir liman istiyor. Siyasi dengeler değiştiği zaman ticari hayat ta bundan çok çabuk etkilenebiliyor. Bölgemiz çok avantajlı bölge olmasına rağmen son bir yılda yaşanan olaylar, akabinde iki tane seçimin yaşanması, ilk seçimden sonra hükümetin kurulmaması, hendek ve barikat siyaseti maalesef ciddi anlamda bizi etkilemiştir. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız yatırımlarını bekletmektedir. Bazı yatırımcılarımız da yatırımlarını geri çekmeyi düşünmeye başladılar. Temennimiz, kısa sürede olayların bitmesidir.”

Huzur ortamının tekrardan sağlanmasını istediklerini vurgulayan Yeşilyurt, “Yatırımcılar   kaldıkları yerden devam etmek istiyorlar. Olaylardan çok etkilendik, inşallah sonu iyi olur diye ümit ediyoruz. Siyasi iradenin de bölge yatırımcılarına karşı biraz daha toleranslı davranmasını istiyoruz. Ekstradan teşvik paketleri hazırlanmalı, yatırımcılara faizsiz kredi desteği sağlanmalı ve özellikle bankalarla konuşulup iş adamlarını finanse edecek yaptırımları yapmaları gerekiyor.” diye konuştu.(İLKHA)

tumsiad-batman-subesi.jpg

tumsiad-batman-subesi-001.jpg

tumsiad-batman-subesi-002.jpg

tumsiad-batman-subesi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da yaşayan 12 yaşındaki Elifnur Şahin, rüyasında Gazze’deki çocuklar..
Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden b..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçlarının soru..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gündüz kuşağı p..
Cuma Hutbelerinde “Hucurât Sûresi: Erdemli Bir Toplumun İnşası” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=