Lütfen bekleyin..



Çiftçilere ürünlerini sigortalama uyarısı

24 Haziran 2015, 14:46 - Okunma: 1979

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilerin herhangi bir sebepten dolayı zarar görmemeleri için tabi afetlere karşı ürünlerini sigortalatmaları tavsiyesinde bulundu.

Çiftçilerin ektiği ürünlerinin herhangi bir doğa olayına ve kazaya karşı zarar görmemesi için tavsiyelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, çiftçilerden ürünlerini yarısı devletten karşılanacak şekilde sigortalamalarını istedi.

Tercan; çiftçilerin tabi afetlerden zarar görebilecek ürünlerini TARSİM’de sigortalatmaları durumunda, tarım sigorta bedelinin yüzde 50’sinin devlet tarafından, yüzde 50’sinin de çiftçi tarafından karşılandığını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerin sigortadan yararlanabileceğini ifade eden Tercan, “Çiftçilerimizin sigorta yapabilmeleri için öncelikle ÇKS belgeleri olması gerekiyor. ÇKS belgesi olduktan sonra çiftçilerimiz, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde veya özel sigorta şirketlerinde tüm ürünlerini sigortalatabilir. Çiftçilerimizin sigorta bilincine sahip olmaları için sigorta ücretlerinin yarısını devlet ödüyor.” dedi.

“Çiftçiler ürünlerine hiçbir şey olmaz demesin”

Çiftçilere, öncelikli olarak her türlü tabi afete karşı ürünlerini sigortalatmalarını önerdiğini vurgulayan Tercan, şunları söyledi: “Yangın, sel, don gibi akla gelebilecek her türlü doğal olaya karşı durumlarda çiftçilerimizin ürünlerini sigortalatmaları lazım. Nasıl ki evimizi, arabamızı sigortalatıyorsak, herhangi bir doğal afete maruz kaldığımızda zararımızın karşılanmasını istiyorsak arazilerimizi de sigortalatmalıyız. Çiftçilerimiz kesinlikle ürünlerine hiçbir şey olmaz demesin. Bunu ihmal etmesinler. Çiftçilerimizin bir yıllık emeği heba olmasın, onlara da yazık.” (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : çiftçi, sigorta
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Zahireciler ve Hububatçılar Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR Merkez İlçe Ba..
Devlet Su İşleri (DSİ) 103. Şube Müdürlüğü, 20 Nisan Pazar günü Batman Çayı..
Klasik gübreleme alışkanlıklarının verimi düşürdüğüne dikkat çeken sektör t..
Batman'da mısır üreticileri, yüksek girdi maliyetleri, nedeniyle zor gü..
1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iç sularda başlayan av yasağı kapsamı..
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede yaşan..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=