Lütfen bekleyin..



Dar gelirli aileler için bayram pazarı kuruldu

09 Eylül 2016, 18:41 - Okunma: 2199

Batman'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken dar gelirli aileler için bayram pazarları kuruldu.

Batmanlılar her bayram olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı heyecanına girdi. Batman halkı, bir yandan ev temizliklerini yaparken, diğer taraftan ikramlık ve yeni giysi alabilmek için çarşı-pazar dolaşmaya başladı.

Fiyatların geçen yıla göre hemen hemen aynı olduğunu ifade eden pazarcılar, bayram yaklaştıkça piyasaların canlanmasını umduklarını dile getirdiler.

Pazar esnafı sabah saatlerinde alışverişte durgunluk yaşardıklarını söylerken, öğleden sonra işlerinin normale döndüğünü ifade ettiler. Esnaflar bayrama birkaç gün kala pazarın canlandığını belirtirken, pazar esnafı ise alışverişten memnun görünüyor.   

"Genelde burada dar gelirli ailelerimiz alışverişlerini yapıyor"

Pazarda tezgâh kuran ve elbise satan esnaflardan Yusuf Neyiş, "Bayrama 7 gün kala pazarı kuruyoruz. Genelde burada dar gelirli ailelerimiz alışverişlerini yapıyor. Bu dar gelirli vatandaşların yanı sıra Suriyeli mağdur ailelerinde uğrak yeridir. Suriyeli mağdurlar özellikle indirim yapıyoruz. Çok şükür diğer bayramlara göre biraz daha rağbet var. Akşamları eskisi gibi iş olmuyor. Onunda sebebi yaşanan olaylar olabilir. Eskiden akşamları da gündüzleri gibi satışlarımız oluyordu. Son yıllarda akşamları artık iş olmuyor. Allah'a çok şükür satışlardan memnunuz." diye konuştu.

Her bayram olduğu gibi kurulan pazarda bayram şekerleri sattığını ifade eden esnaflardan Tevfik Şimşek, "Ramazan ve Kurban bayramlarında pazarda bayram şekerleri satıyoruz. Geçen seneye rağmen bu sene şeker satışları çok düşüktür. Alışverişe çıkanlar azdır. Malımız olduğu gibi tezgahta kalıyor. Bir müşteri geldiği zaman iş yapmak için etrafında pervane gibi dönüyoruz."ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Etiketler : bayram, pazar, dar gelir,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..
Peygamber Efendimizin geceleri seccadeye kapanıp ümmeti için sık sık dua et..
Batman'da bir çiftçi, 60 dönüm üzerine ektiği karpuzların gelirinin tam..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Özel öğrencilerin eğitim aldığı Özel Eğ..
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası” konusu işlendi..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımlarını hatırlatm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=