Lütfen bekleyin..



Ev kadınları kış hazırlıklarına başladı!

16 Eylül 2016, 16:57 - Okunma: 2637

Sonbahara girilmesiyle ev kadınları kışlık yiyecek hazırlıklarına başladı.

Fabrikasyon konserve ürünleri yerine kendi elleriyle aldıkları sebze ve meyvelerin konservelerini hazırlayan Batmanlı ev hanımları, kışa hazırlık yapıyorlar.

Her sene yaz ve sonbahar mevsimlerinde kış hazırlıklarını yatığını belirten ev hanımı Halime Çelik, “Bizler özellikle fabrikasyon ürünlerini almayız. Bunun yerine pazardan aldığımız ürünlerin konservelerini yaparak kış için hazırlık yapıyoruz. Hazırlıklı olduğumuz için de kışın pazara inmeyiz. Bu hazırlıklarımız hem sağlıklı ve lezzetli hem de aile bütçesine katkısı çoktur.” dedi.

Konservelerin hazırlanışıyla ilgili bilgi veren Çelik, şunları söyledi: “Pazarlarda uygun fiyatlara aldığımız türlü malzemelerini yemekte nasıl doğranıyorsa, öyle küçük küçük doğruyoruz. Yaklaşık yarım saat ateşte kaynatıldıktan sonra pişen türlüyü, hazırlamış olduğumuz cam kavanozlara soğutmadan sıcak bir şekilde dolduruyoruz. Dolum yaparken tencerenin altı kesinlikle kapatılmamalı. Tam dolum yapılmalı ve kavanozda boşluk bırakılmamalı. Doldurulan kavanozlar hava almayacak şekilde muhafaza edilmeli, hava alan kavanozlar bozulur. Sıkıca kapağı kapattıktan sonra konserve kışa hazır hale gelir.”

Yaptıkları konservelerin bazen bir sonraki yaz mevsime kadar kaldığını belirten Çelik, şişedeki türlünün yanı sıra kurutulmuş turlu malzemeleri, domateslerden salça ve petlerde turşu hazırladıklarını da yaparak sene boyunca tükettiklerini ifade etti. (İLKHA) 

ev-kadinlarinin-kislik-yiyecek-hazirliklari.jpg

ev-kadinlarinin-kislik-yiyecek-hazirliklari-001.jpg

ev-kadinlarinin-kislik-yiyecek-hazirliklari-002.jpg

ev-kadinlarinin-kislik-yiyecek-hazirliklari-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da yaşayan 12 yaşındaki Elifnur Şahin, rüyasında Gazze’deki çocuklar..
Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden b..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçlarının soru..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gündüz kuşağı p..
Cuma Hutbelerinde “Hucurât Sûresi: Erdemli Bir Toplumun İnşası” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=