Lütfen bekleyin..



Yasinler kurban eti dağıttı!

19 Eylül 2016, 14:51 - Okunma: 2660

Umut Kervanı Platformu, “Yasinler kurban eti dağıtmaya devam ediyor. Kurbanın kardeşliğe olsun.” sloganıyla Türkiye’nin tüm bölgelerinde ve bazı ülkelerde faaliyetler yürüttü.

Umut Kervanı Platformu Koordinatörü Masum Ayyıldız, Batman'da düzenlediği basın toplantsında platformun Kurban Bayramı'nda yaptığı faaliyetler ile ilgili bigi verdi.

Umut Kervanı Platformu Üyesi Batman Umut Der Gıda Bankası'nda yapılan basın toplantısına Batman Umut Der Gıda Bankası yöneticileri de katıldı. Ayyıldız, Kurban yardımları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Paylaşma, Kurtuluş ve adanmışlığın sembolü olan kurban kesme ibadetini ve Kurban bayramını geride bırakmış bulunmaktayız.

Böylesi kutlu bir ibadetin gerçekleştirilebilmesi için UMUT KERVANI PLATFORMU olarak “Yasinler kurban eti dağıtmaya devam ediyor. Kurbanın kardeşliğe olsun.” sloganıyla Türkiye’nin tüm bölgelerinde ve dünyanın belirli ülkelerinde faaliyetler yürütmüştür.

Bu faaliyetlerin yürütülmesi, yaygınlaştırılması ve kurban etinin muhtaçlara ulaştırılması için en az bir ay öncesinden hummalı bir şekilde hazırlıklara başlanmıştı.  Elhamdülillah bu gayretli çalışma ile kurban ibadetinin gerçekleştirilmesi sonucunda On Binlerce muhtaç, fakir ve mağdur aileye veya kişilere kurban etini ulaştırmak nasip olmuştur.

Herkesin bayramlaştığı bu günlerde UMUT KERVANI PLATFORMU derneklerine ve vakıflarına bağlı tüm üye ve gönüllüler, zamanlarını on binlerce muhtaç, fakir ve mağdurların evine kurban eti götürmek için harcamış, bayram günlerini kurban kesim merkezlerinde ve kurban eti dağıtmakla geçirmişlerdir. Bu çaba ve gayret ile yüzü gülen muhtaç, fakir ve mağdurların sevinci UMUT KERVANI PLATFORMU dernekleri ve vakıflarına bağlı tüm üye ve gönüllülerinin asıl bayramı olmuştur.

Şehit Yasin ve arkadaşlarının adına, kurban etini muhtaç ve fakirlere dağıtma görevini sürdürmek için, bu yılda da olayın merkeze olan D. Bakır’a birçok il ve ilçeden gelip kurban etini dağıtan katılımcılarımız oldu. Fakat umut kervanı olarak Şehit Yasin ve arkadaşlarının fotoğraflarının bastırılmış olduğu formalarla sadece D. Bakır sokaklarında değil, Türkiye’de Kurban kesimi yaptığımız tüm yerlerde kurban etlerini dağıttık.

Böylece hem yurt içinde hem de yurt dışında şehit Yasin ve arkadaşlarını temsilen KARDEŞLİK adına bu görevimizi bu yılda da tamamladık elhamdülillah. Tüm yorgunluğumuza ve zorlu uğraşılarımıza rağmen mutluyuz ve sevinçliyiz. Bu kutlu görev sayesinde ulaştığımız mutluluk ve sevincimizi sürdürmek adına önümüzdeki yıllarda da Allah nasip ederse bu faaliyetleri sürdürmeye kararlıyız.

Merkezleri yurt dışında olan İHO EBRAR ve AVRUPA YETİM DER in ülkemizde kestirmiş olduğu kurbanlıkların etlerini dağıtmada Umut kervanı olarak lojistik destek verdik.

Özellikle Çatışmalı bölgelerde 2 ateş arasında kalan muhtaç, fakir ve mağdurlar olmak üzere yurt içinde tespit etmiş olduğumuz bu türden kişi ve ailelere bu yılda da kurban etlerimizi dağıtmaya ağırlık verdik.

UMUT KERVANI PLATFORMU Başta D. Bakır, Batman ve İstanbul’da olmak üzere kurbanlıklar son derece modern olan et kesim merkezlerinde kestirilmiş olup Hijyenik ortamlarda en az 1,5 KG’lık paylar olmak üzere paketlenip dağıtıma hazır hale getirilmiştir.

Vekâleten kestirilmesine ve sahipleri vasıtasıyla aracı oluğumuz büyük baş kurbanlık sayısı 108 ADET  

Küçük baş kurbanlıkların sayısı ise 2410 Adettir.

Bu kesimler neticesinde gerek dernek ve vakfımıza bağışlanan etler gerekse kurbanlık sahiplerine aracılık yapıp dağıttığımız kurbanlık etlerin yaklaşık sayısı ise aşağıda belirtilen şekildedir.

Hem dernek hem de aracı olarak kurban etlerini dağıttığımız Muhtaç, fakir ve muhtaçların sayısı yaklaşık 25036 kişidir

Bu vesile ile başta, UMUT KERVANI dernekleri ve vakfına, Kurbanlık vekâletlerini veren ve kurbanlıklarının dağıtımına aracı kılan kurbanlık sahiplerine, bin bir zahmetler ile kurbanlık etlerinin hak sahiplerine ulaştırılması için çaba sarf eden ve etlerinin dağıtımı için araçlarını getiren tüm üye ve gönüllülerimize ve özellikle bu hayırlı uğraşı kamuoyu ile paylaşmamıza aracı tüm basın kuruluşuna ve değerli mensuplarına teşekkürü bir borç biliyor hepsine teşekkür ederiz.  Bu vesile ile tekrardan İslam ümmetinin geçmiş kurban bayramlarını kutluyor kendilerine hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

masum-ayyildiz.jpg

umut-kervani-platformu.jpg

umut-kervani-platformu-001.jpg

umut-kervani-platformu-002.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=