1990'lı yıllardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin'i ziyaret etti.
Aileleri, Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin karşıladı. FETÖ mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu dile getirerek, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ergin’den destek talebinde bulundu.
İslami kimlikli mahkumların ömürlerini cezaevlerinde geçirmesine sebep olan FETÖ/PDY’nin polis, hakim ve savcılarının bugün mahkum edildiklerine dikkat çeken mağdur ailelerin sözcüsü Hüseyin Olam, “28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler olarak bir inisiyatif kurduk. Batman’daki STK’ları dolaşıyoruz, desteklerini talep ediyoruz. Özellikle 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Türkiye’de kendini gizlemiş, her yere sinmiş, hemen hemen devletin tüm kurumlarında birçok imkânlar elde etmiş bu FETÖ yapısının geçmişe dönük yaptıkları hukuksuz, gayr-i kanuni birçok şeyleri ortaya çıktı. Tabi bizde geçmişten beri bu yapıdan en çok zarar görmüş ve mağdur olmuş İslamî yapılar olarak, bunların yargıçlarının, hakimlerinin, savcılarının bizim yakınlarımızın aleyhine verdikleri hukuksuz kararların geçersiz kılınmasını istiyoruz.” dedi.
28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının tekrar yargılanması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Olam, “Bu insanların adil bir şekilde tekrar yargılanmalarını talep ediyoruz. Bu niyetle STK’ları dolaşıyoruz, desteklerini talep ediyoruz. Bizim ki tamamen insani bir girişimdir. Bu yapıdan dolayı mağdur edilmiş kim olursa olsun, hangi yapıya mensup olursa olsun, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun tekrar haklarının iade edilmesini, tekrar yeniden yargılanmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.
“90’lı yıllarda mütedeyyin yapılar üzerine kumpaslar kuruldu”
28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmlar için kendilerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin, komplolarla mahkûm edilenler için yeniden adil bir yargılanma yolunun açılması gerektiğini vurguladı.
Ergin, “28 Şubat sürecinden önce de 90’lı yıllarda bir sürü mütedeyyin yapılar üzerine kumpaslar kuruldu. Kimisine İslamî hareket denildi, kimisine başka isimlerle bir sürü mütedeyyin çevrelere yönelik komplolarla tutuklamalar oldu. Bu insanların bir daha yargılanmaları adına bizler daha önce defalarca bunu dile getirdik. Çünkü bu insanların çoğu müebbet ceza almışlar. 28 Şubat süreci de önceki sürecin devamıdır. 1923’den bu yana Türkiye’deki derin devlet yapısı maalesef hep İslamî kesim, ya da mütedeyyin kesim üzerine bu tür sinsi emellerle gelmişler. Mütedeyyin insanlara yönelik belli bir tarafa bloke edilerek dağıtma, sindirme gibi gayr-i hukuki çalışmalar yapılmış.” ifadelerini kullandı.
“Yeniden yargılanma hakkı verilmelidir”
Konuşmasının devamında Ergin, şöyle dedi: “Gerek 28 Şubat sürecinden önce de, gerek 28 Şubat sürecinden sonraki durumlarda mağdur edilen binlerce aile, dul bırakılan binlerce bayan, cezaevleri önünde günlerce bekleyen aileler oldu. Biz hep bunu dile getirdik; bu insanlara bir daha yargılama hakkı verilmesi ve yargılama süreci içerisinde oluşacak objektif karar neyse onun uygulanması gerekir. İnşallah sizin bu çalışmalarınızla Türkiye nezdinde bir çığır açılır. Bu insanlara bir daha yargılanma hakkı verilmelidir. İnşallah kumpaslarla bugüne kadar mütedeyyin insanları mağdur eden bu yapılar dağılacak ve mağdur olan bu insanlara yeniden yargılanma hakkı ve özgürlük hakkı gelecektir.” (İLKHA)