Lütfen bekleyin..



"Şehid Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını bozmuştur"

06 Ekim 2016, 22:05 - Okunma: 2113

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasıyla 6-8 Ekim’in bölge gerçekleri açısından bir milat olduğuna vurgu yapılarak, şehidlerin şer güçlerin hesaplarını alt üst ettiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanlığı 6-8 Ekim vahşetinin 2. yıl dönümünde basın açıklaması yaparak olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığında yapılan açıklamayı HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir okudu.

Açıklamanın tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA…

Yaratan ve hayat veren, öldüren ve öldürdükten sonra tekrar diriltecek olan Allah’ın adıyla…

Hamd, Yerlerin ve göklerin ve her ikisi arasındakilerin sahibi ve idarecisi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam hidayet rehberimiz, kurtuluş reçetemiz olan, Alemlere Rahmet Peygamberi, gözümüzün nuru Muhammed (as) ve Tevhid Rehberi tüm elçilerin üzerine olsun. Selam, Şehidlerin efendisi Uhud kahramanı Hz. Hamza’ya, Kerbela’nın kıyam önderi Hz. Hüseyin’e, İslam için kanını dökmüş sözünün eri tüm şehitlere ve bu ahit üzere sabırla bekleyenlerin üzerine olsun.

Selam olsun! İşkence, muhacerat, zindan ve şehadet ile ömrünü taçlandıran Şehid Turan’a…                  

Selam olsun! Mazlumların safında yer alan güzel insan Şehid Cumali’ye…                                                           

Selam olsun! Direniş ve izzeti Hz. Hüseyin’den miras alan Şehid Hüseyin Dakak’a…                                       

Selam olsun! Şehadeti adeta bir damatlık elbise gibi kendine yakıştıran ve bunu kanıyla doğrulayan Şehid Riyad’a…                                                                                                                                                        

Selam olsun! Şehadet aşkıyla yanıp tutuşup, Rabbinden şahadet ile rızıklanmayı talep eden ve bu uğurda ahdine sadakat gösteren Şehid Hasan’a…                                                                                                    

Ve Selam olsun! Henüz 16’sında İsmail’i bir teslimiyet ile Yüce İslam davası uğruna kendini Allah’a kurban eden Şehid Yasine…

Hatırlanacağı üzere 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP’nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırmış, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde Cami, Kuran Kursları, İslami STK’lara ve yine referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir.

Hiçbir kutsalı olmayan bu güruh,  muhtaç ailelere Kurban Bayramında Kurban eti götüren, aralarında henüz 16 yaşında olan Yasin BÖRÜ ve beraberindeki Hüseyin DAKAK, Hasan GÖKGÖZ, Cumali GÜNEŞ, Turan YAVAŞ ve Riyad GÜNEŞ’inde aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiş,  arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bırakmışlardır. Saldırılarda, taş sopa, satır, silah, delici ve kesici akla hayale gelen her türlü suç aletleriyle adeta zincirinden salıverilmiş bir şekilde ağızlarından akıttıkları salyalar ile hunharca Müslüman kardeşlerimizi şehid etmişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ama asla adet ve geleneklerinden olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp eman verilmemiş, İnsanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyleki Şehidler anneleri tarafından dahi tanınmaz hale getirilmiştir. Kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri İŞİD ‘den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır. Akıllara durgunluk veren bir başka husus da şudur ki; Devletin, sözüm ona “güvenlik görevlileri” olaylara müdahale etmemiş ve kayıtlarda da sabit olduğu gibi saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına da duyarsız kalmıştır. Bununla birlikte 6/8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise FETÖ zihniyeti devam mı ediyor sorusunu akıllara getirmektedir. Çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolayan örgüt adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi.

 

6/8 Ekim olayları Bölge gerçekleri açısından bir milattır. Kanıyla destan yazan Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte Yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6/8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır.

Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta Emperyalist Batı’dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir. Susa, Başbağlar, Xanike, Dürümlü, Yüksekova Mustazaf Der Başkan Yardımcısı Şehit Ubeydullah DURNA’nın katledilmesi, 6/8 Ekim Kurban Bayramı Katliamı, Diyarbakır İhya Der Başkanı Şehit Aytaç BARAN’ın katledilmesi, Bingöl’ün Karlıova İlçesinde katledilen Şehid Cengiz TİRYAKİ ve Şehid Fethi YALÇIN’ın katledilmesi Mardin Kızıltepe’de şehid edilen Suudi uyruklu 2 Müslüman, Van’da şehid edilen Abdullatif ŞENER, Cami Der’e saldırı yapanların Mahmut ENEZ’i katletmeleri gibi daha ismini burada saymaktan aciz kalacağımız sayısız katliamları Kürt halkına reva gören bu vahşi örgüt her fırsatta özellikle güçlü olup destek bulduğu bölgelerde katliam yapmaktan asla geri durmamıştır.

Müslümanlar var oldukça herkes şunu iyi bilsin ki: Kürdistan Coğrafyasını İslamsızlaştırma emellerine asla ama asla ulaşamayacaklardır. Biz de Huseynler bitmez varsa Yezitleri, bizde Yasinler bitmez varsa çeteleri, bizde Aytaçlar bitmez varsa alçakça etekli yarasaları. Şehitlerimiz her zaman bizim için cesaret ve iftihar vesilemiz olmuştur. Aramızdan şehit olarak ayrılan kardeşlerimiz bizim için kayıp değil, aksine en büyük kazancımızdır. Haçlı zihniyetinin maşası olan zavallıları sesleniyoruz ki, artık aklınızı başınıza alın, emperyalistlerin kuklası olmaktan, taşeronluğunu yapmaktan vazgeçin. Müslüman halka zulmediyorsunuz. Ama şunu unutmayın ki zulüm devam etmez.                                         

Basireti ve feraseti bağlanmışlara çağrımız bir an önce tövbe ve uyanıştır. Yıllardır her türlü zulmü iliklerine kadar yaşamış bu mazlum Müslüman Kürt halkına bu zulmü reva görür ve bu saldırgan ve tahammülsüz tutumlarınıza devam ederseniz, hem dünyanız hem de ahretiniz hüsran olacaktır.

Anne babalara da sesleniyoruz; Çocuklarınızı İslam fıtratı ile büyütün, onları kendini yarı tanrı olarak ilan eden Müslüman Kürt Halkının değerlerine savaş açan birinin kucağına atmayın, çocuklarınızı kirli savaşlarda namlulara hedef yaptırmayın. ABD/İsrail gibi büyük şeytanların uşaklarına kaptırmayın. Bu ateş sizi de yakar, ciğeriniz yanar, Kürt halkı artık sükûnet ve huzur istiyor. Marksist, komünist ve sosyalistlerin kendilerini kullanmasını istemiyor. Kürtlerin Koruyucusu olan, yerin ve göğün yegâne yaratıcısı Allah azze ve celledir.  Çocuklarınızı Kuranı, efendimizin hayatını öğrenmeleri için camiye gönderin. İslam düşmanlarının sonu cehennem olan devrim fantazileri için ölmeye değil…

Son olarak Şunu belirtelim ki; 

Bu bölgede kimse kendini başkasından üstün görmesin, kimse burada istediğimi yaparım ve yanıma kar kalacak diye düşünmesin. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü Allah’a bağlılıktır, takvadır. Allah’ın arzı geniştir. 6/8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor! Müslüman Kürt Halkı’nın değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır.                                                                                                                               

Allah yolunda ölmek isteyenler, ebetteki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip gelecektir! Zira Müslümanlar, kâfir, mürtet ve zalimlerin şarabı, malı mülkü, dünya ve dünyalıkları sevdiğinden daha fazla Allah için mücadele edenler, elbetteki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip geleceklerdir.  Zira Şehadet, İzzetin, kurtuluşun ve mümince bir hayat yaşamışların şeref tacıdır.                                                                                                      

Rabbimiz, kalplerimize kendi korkusundan daha şedid bir korku ve kendi sevgisinden daha üstün bir sevgi yerleştirmesin. Bize basiret ve feraset bahşedip, rızasına uygun bir hayat ve sonu Şehadet olan bir ölüm nasip eylesin. Duamızın sonu Âlemlerin Rabbine Hamd etmektir.   

BATMAN HÜRGENÇLİK

muhammed-enes-imir-.jpg

muhammed-enes-imir--001.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=