Lütfen bekleyin..



Aksoy: ‘Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz’

04 Aralık 2016, 20:38 - Okunma: 2328

Batman Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Kristal Parkta kahvaltı etkinliği düzenledi.

Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da katıldığı etkinlik programına, Batman Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Verilen yemekte tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Aksoy, ‘’Böyle bir günde sizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha önemlisi bugün sizlerin sorunlarının masaya yatırılması, bu günün sorunlara süratle gözle görülür somut çözümler bulunabilmesi açısından vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

‘Bu sorunu çözmek zorundayız’

Aksoy, vakit kaybetmeden, hızlı bir şekilde toplumun bütün kesimlerine, konunun bütün davalarıyla bu sorunları masaya yatırılması, gerekli tespit ve sıkıntıların ortaya konması ve herkesin üzerine düşeni de en etkili şekilde yapması gerektiğini vurguladı.  ‘’Bu sorunu çözmek zorundayız’’ diyen Aksoy, ‘’ Engellilerin toplumun farklı bir grubu olduğu gerçeği az gelişmiş toplumların sosyal gerçeğidir. Bugün gelişmiş ülkelerde engelli  kavramı belki de yoktur. Çünkü hiç kimse engelliyi pozisyonuyla, işiyle farklı görmüyor. Biz sol elimizi sağ elimizden, sol gözümüzü sağ gözümüzden farklı görüyor muyuz? Ama kabul etsek de etmesek de Türkiye’de bu farklılık var.  Gerekse toplumsal zemin üzerinde ve gerekse de sorunlar zemininde ne yazık ki olması gereken düzeyin çok uzağındayız’’ ifadelerini kullandı.

 ‘Engellilerin yetişmesi için gerekli zemini hazırlamamız lazım’

Engellilerin mağduriyetle değil  azmi, başarısı ve yetenekleri ile ön plana çıkması gerektiğini belirten Aksoy, ‘’Hepimize görev düşüyor. Öncelikle bu sorunun çözülmesi için engellilere görev düşüyor. Artık her engelli kendi durumunu bir mağduriyet sebebi olarak görmekten vazgeçmelidir. Ben engelliyim diye iş istemeye gelmemelidir. O engelli iş için gelirse şunu yazmalıdır; ben şu okulu bitirdim, şu özelliklerim, şu yeteneklerim var, iyi bilgisayar kullanıyorum, iyi yabancı dil biliyorum. Bu arada şu engelim de var ama ama benim işimi yapmama mani olmayacak. Yoksa ‘ben engelliyim Allah rızası için bana bir yardım eli uzatın’ söylemi gerçeği ve sorunu çözecek bir söylem değildir. Bu sorunu sadece derinleştirir. Engelli kardeşim bunu tek başına yapamayabilir. Elbette ki onun azmi, onun çabası, iradesi önemli. Ama bizim de onun yetişmesi için  gerekli zemini hazırlamamız lazım’’ şeklinde konuştu.

 ‘Bu dost kahvaltısını çözümler platformuna çevirelim’

Aksoy, ‘’Engellilerin eğitim, sosyal, ekonomik şartları ve yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak devlete ve yerel yönetimlere görev düşüyor. Ben istiyorum ki bu konuşmalardan somut bir şeyler çıksın. İstiyorum ki bu dost kahvaltısını çözümler platformuna çevirelim. Öncelikle biz belediye olarak bir konudaki sorunu çözmek  için o sorunun taraflarıyla yönetişim içinde olmamız lazım. Karşılıklı oturup konuşmak lazım, bireysel, kişisel talepleri tamamıyla terketmeyelim ama konuyla ilgili genel bir planlama konusunda bir araya gelmemiz lazım. Kentteki engelliler ile ilgili sorunları engellilerle birlikte çözmemiz lazım’’ ifadelerini kullandı.

‘Bu karşılıklı tartışmayı, görüşmeyi ruhsallaştıralım’

Engellilerin sorunlarının çzöümleri ile ilgili belirli periyotlarla bir araya gelinerek tartışılması gerektiğini dile getiren Aksoy, ‘’O zaman şimdi bir karar alalım, belirli periyotlarla konunun taraflarıyla bir araya gelelim, sizler ne istiyorsunuz, bizler neler yapabiliriz bunları belirleyelim. Kaynaklarımızı etkili, verimli kullanarak yaratacağımız yeni kaynaklarla ya da dışarıdan sağlayacağımız kaynaklarla, engellilerin toplumdaki sorunlarıyla ilgili ne yapabiliriz diye tartışalım. Konuyla ilgili Sivil Toplum Kuruluşları gelip isteklerini, sıkıntılarını, sorunlarını dile getiriyor, bu beni mutlu ediyor ama bu bölük börçük, bireysel talepler şeklinde oluyor. Bu karşılıklı tartışmayı, görüşmeyi ruhsallaştıralım. Ve hakikaten belirli bir süre sonra gözle görülebilir, Batman’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatında farkındalıklar yaratmak üzere tedbirler alalım. Kaynak arayalım, çalışma yapalım’’ dedi.

‘Aktiviteler sizi düşünülerek planlanacak’

Batman Belediyesi Spor komleksinde bir takım tadilat çalışmalarının yapıldığını ifade eden Aksoy, bu spor kompleksinde engelliler için de belirli gün ve saatlerin engellilere tahsis edileceğini söyledi. Aksoy, ” Bir ay sonra Gültepe’deki Belediye Spor Kompleksi’nde de haftanın belirli günleri, belirli saatlerinde spor kompleksimiz engellilere tahsis olacak. Oraya geliş gidiş transferlerini de imkanlarımız doğrultusunda biz yapacağız. Tekerlekli sandalyeler için havuz asansörleri var, bundan sonra tekerlekli sandalye kullanan engelli kardeşlerimiz sandalyesiyle birlikte o asansörlerde kilitlenecek yüzecek ve tekrar çıkacak. Oradaki aktiviteler sizi düşünülerek planlanacak’’ şeklinde konuştu.

‘Oturacağız, düşüneceğiz, planlayacağız’

Kültür merkezindeki salonlardan engellilerin de  yararlanabileceğini vurgulayan Aksoy,  ‘’Artık engelli kardeşlerimizi yaşamın  her alanına alalım. Şehirdeki engellilerin sinyalizasyon,  uyarılması ile ilgili 400 bin TL’lik bir bütçemiz var. Çalışmalarımız devam ediyor ve bu örnekleri çoğaltacağız. Eminim ki bizlerin düşünemediği sizlerin çok talepleri vardır. Bir tekstil atölyesi çalışmamız var. Bunları planlayıp çoğaltacağız. Bunları elimizdeki imkanlar doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Oturacağız, düşüneceğiz, planlayacağız. Başka ülkelerde başka insanlar nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz’’ diyerek bu durumun gerçekleşmesi için işbirliği içerisinde olunması gerektiğini belirtti.

‘Daha yapacağımız çok iş var’

Aksoy son olarak herkesi engellilerin hakları konusunda duyarlı olmaya çağırarak ‘’Belediye kütüphanemizde de sizlerden gelen talepler doğrultusunda görme engelli kardeşlerimiz için gerekli okuma sistemini de kuracağız. Biz bunları yaparken siz pozitif ayrımcılığa layık gördüğümüz için yapmıyoruz. İşin doğası bu. Bu bir ayrımcılık değildir. Sonuç olarak bunu söylüyorum, gerçekten biz birbirimizden farklı değiliz. Sizlerin sorunları toplumun sorunlarının ta kendisidir. Daha çok konuşacağız, daha yapacağımız çok iş var. Ben size güveniyorum, siz de bana güvenin. Gönül birliği içerisinde, amaç birliği içerisinde, fikir birliği içerisinde bunları gerçekleştirelim’’ dedi.  

Programın sonunda engellilere kırmızı karanfil dağıtıldı.

dunya-engelliler-gunu.jpg

ertug-sevket-aksoy-002.jpg

ertug-sevket-aksoy-003.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Zulüm Asla Payidar Olmaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürekli hapşıran ve Ankara’ya sevk edil..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Müslümanları birleştirecek, kardeşlik bağların..
Batman'da duyarlı iki ortaokul öğrencisi kız, sınıf sınıf dolaşarak Gaz..
Özellikle Kürtlerin genel kültürünü yansıtan ve geçmişten günümüze kadar ge..
Cuma Hutbelerinde “Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân: Cami” konusu işlend..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=