Lütfen bekleyin..



İlkokul öğrencilerinin Halep hassasiyeti

01 Ocak 2017, 01:11 - Okunma: 2143

Batman'ın Sason ilçesinde Mereto dağı eteklerinde bulunan Derince köyünde ilk ve ortaokul öğrencileri, Suriye'nin Halep şehrine yardım etmek için para topladılar.

Öğrencilerin başlattıkları yardım kampanyasına öğretmenleri ve ilçe halkı da destek verdi.

Toplanan paralar İHH Sason Temsilcisi Sabahattin Atalay'a teslim edilirken, elde edilen gelirle Halepliler için 72 çuval un alınacağı öğrenildi.

İmkânları ölçüsünde kampanyaya destek olan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Atalay, "Sason'un Derince köyünün ilk ve ortaokulu öğrencileri kendi aralarında para toplayarak, Halep'teki Müslüman kardeşlerine un yardımında bulunacaklar. Bu örnek davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Onların yerinde bizler de olabilirdik. Çocuklar için savaşsız, barış dolu bir dünya olması en büyük dileğimizdir. Çünkü dünya barışının mimarı çocuklar ve annelerimizdir." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da yaşayan 12 yaşındaki Elifnur Şahin, rüyasında Gazze’deki çocuklar..
Batman'da çocuklar, dayanışmanın ve merhametin en güzel örneklerinden b..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçlarının soru..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gündüz kuşağı p..
Cuma Hutbelerinde “Hucurât Sûresi: Erdemli Bir Toplumun İnşası” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=