Lütfen bekleyin..



Düşünce ve İnanç Platformu Ortaköy’deki saldırıyı kınadı

02 Ocak 2017, 17:45 - Okunma: 1827

Batman Düşünce ve İnanç Platformu, İstanbul Ortaköy’de yaşanan saldırıyı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Enes Sevgili Ortaköy’de yaşanan saldırı nedeniyle yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Küresel şer odaklarının gün be gün ifşa olduğunu belirten Sevgili, “Yeryüzünde fesat çıkarmaya adanmış ruhsal yapılarıyla bir fitne - fesat şebekesi yine iş başında. Kendi emperyal emelleri sekteye uğrayınca veya uğratılınca aşağıların en aşağı seviyesinde vahşi bir canavar olduklarını açığa vurmaktadırlar.” dedi.

 

Sevgili açıklamasında devamla şöyle dedi: “Son olarak İstanbul Ortaköy’de bir eğlence merkezini hedef alan mel'un terör şebekesi şeytanca bir plana imza atmış mütedeyyin camianın hassasiyetleri üzerinden toplumu ayrıştırma,  bölme ve kaos ortamı oluşturmayı hedeflemiştir. Dahası mütedeyyin camianın böyle bir vahşeti din namına kabulleneceği ve hatta destekleyeceği gibi bir hezeyana kapılmışlardır. Bu dindar halkı cahil ve gafil sanacak kadar cahil ve gafil kalmışlardır. Aldanmışlardır ve Aldanacaklardır.”

 

Bir Müslümanın dinin gereklerini birilerinin heva, heves ve sapkınlıklarından değil ancak ve ancak Kur'an ve sünnetten öğreneceğine değinen Sevgili, “El Bakara suresi 256. Ayette ‘Kim bir canı bir cana karşılık veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmasına karşılık olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir’ buyrulmuştur.
Buhari'de geçen bir hadis-i şerifte içki İçmesi sebebiyle defalarca cezalandırılan bir sahabeye başka bir sahabenin lanet okuması üzerine Efendimiz (asm) "O'na lanet etmeyin! Vallahi O, Allah'ı ve Resulünü seviyor" diye buyurarak bizlere esaslı bir ders bir nasihat vermiştir. Hal böyle iken dinimizce lanet okunması dahi yasaklanan bir durumu vahşet, dehşet ve katliamlarına perde yapan hain, kalleş ve cani terör eylemini ve arkasındaki şer odaklarını kınıyor ve lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Fidan ve ağaç ekilen en uygun dönemin kışı yumuşak geçen yerlerde sonbahar,..
Batman İslami sivil toplum kuruluşları tarafından 'Aksa Tufanı'nın ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da uyuşturucuya müdahale sayısının m..
Batman'da birçok ailenin, yüksek kiralar ve konut bulma zorluğu nedeniy..
Batman'da otomobil ile kamyonetin çarpışmasıyla meydana gelen trafik ka..
Aksa Tufanının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdal..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=