Lütfen bekleyin..



Batman’da YGS heyecanı

12 Mart 2017, 20:39 - Okunma: 2798

Batman’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), büyük bir heyecanla 26 bin adayın katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl Türkiye genelinde 2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığı YGS Batman’da ise 8 bin 805’i 12'nci sınıf olmak üzere toplam 26 bin aday katıldı.

YGS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav yerlerinde bir saat önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur’an okuyup dualar ettiler. Sınav nedeniyle hem veliler hem de öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlemlenirken, sınav öncesi öğrenci ve veliler İLKHA mikrofonuna duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Sınav ile ilgili hiç heyecanının olmadığını söyleyen Salih Yürekli, "Özellikle lise diploma notu konusunda bazı özel okullar haksız yere 100 puan öğrencilerine veriyor. Devlet okullarında en başarılı öğrenci 50-60-70 alıyor. YGS-LYS'den sonra o kişiye 30 puan veriliyor, özel lise ve kolejlerden mezun olanlara 60 puan veriliyor. Bu bir haksızlıktır. Sınava 4-5 ay kütüphanelerde ders çalışarak hazırlandım. Hedefim hukuk okumaktır." dedi.

Sınava gireceğinden dolayı heyecanlı olduğunu dile getiren Erhan Gergin, "Çok heyecanlıyım. Bugünün hiç gelmeyeceğini düşünüyordum ve geldi. Sınava ilk defa gireceğim, çok çalıştım. Bu sınavdan sonra bir sınav daha var ve ona da çalışacağız." diye konuştu.

Mardin'in Dargeçit ilçesinden geldiğini belirten öğrenci velisi Mehmet Beşir Aydoğdu da duygularını paylaşarak şunları söyledi: "Çocuğumun başarılı olmasını istiyorum. Çocuğumun gireceği bu ilk sınavdır. Onun için çok heyecanlıyız. Çocuğum elinden geldiği kadar ders çalışıyordu. İnşallah başarılı olur. Herkesin sınavının başarılı geçmesini istiyorum."

Sınava giren çocuğu için Kur'an okuyan anne Ayten Uçar, "Çocuğum ilk defa bu sınava giriyor. Diğer oğlum da başka okulda sınava girdi. Çocuklarımın kazanması için dua ediyorum. Herkesin kazanmasını istiyorum. Bizde büyük bir heyecan var. İlk defa sınava giren çocuğum çok hazırlandı. Hedefi sağlığı kazanmaktır. İnşallah istedikleri olur. Kaç gündür Yasin okuyorum. Burada da okuyorum. Allah'tan dileğimiz çocuklarımın kazanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrenci velisi Faysal Gergin, duygularını anlatarak, şöyle konuştu: "Çocuğum çok zorlandı ve çok ders çalıştı. Bunun için çok heyecanlıydı. Bir beklenti içerisindeyiz. Bu sınavın tüm çocuklara hayırlı olmasını diliyorum. Bir çocuğum okuyor, diğer çocuğum da sınava girdi. Çocuğuma sınav öncesi elimizden gelen yardımı yaptık." (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 

Etiketler : Batman, YGS,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, proje okullarındaki atama s..
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da düzenlenen gelene..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'i anma ve sünnetini yaşam..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 9 Şubat’ta düzenlenen siyer yarışmas..
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Eğitim-Sen’in 10 Mart tarih..
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, 9 Şubat tarihinde Türkiye genelinde &q..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=