14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanması için şehirde tıp fakültesi açılması gerektiğini söyledi.
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" münasebetiyle açıklama yaptı.
Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Güneş, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Tıp alanındaki mesleklerin, özünde sabır ve insana hizmet olan en önemli ve saygın mesleklerden olduğunu belirten Güneş, "Hekimler tarih boyunca toplumlarda saygı duyulan ve sahiplenilen şahsiyetlerdir. Sağlıklı birey ve toplumların oluşmasında en büyük pay sahipleri hiç şüphesiz ki hekimlerimizindir. Bu nedenle hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek toplum olarak hepimizin görevidir." dedi.
Türkiye'nin, sağlık personellerine yönelik ciddi anlamda baskı ve şiddet uygulanılan bir ülke olduğunu dile getiren Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlamda doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız zaman zaman ciddi anlamda mağdur olmaktadır. Şiddete bulaşanlar ve başvuranlar hakkında daha ciddi ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Çalışan sağlık personelinin ek ödemesi olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Sağlık kuruluşlarında çalışan hizmetli personelin V.H.K.İ. kadrolarına alınmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz. Bir de bütün sağlık personelinin yıpranma payı verilerek, bu mağduriyetlerin giderilmesi yoluna gidilmelidir."
Sağlık alanında Batman'da ciddi anlamda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Güneş, "Nüfusu hızlı bir şekilde artan Batman'a artık bölge hastanesi cevap verememektedir. Bu nedenle tam teşekküllü araştırma hastanesi Batman için ciddi bir ihtiyaçtır. Batman Bölge Devlet Hastanesinde yakın zamanda refakatçi oteli açıldı. Bu önemli bir eksiklikti. Bu anlamda refakatçi otelinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak Batman dışından gelen hasta yoğunluğundan dolayı mevcut refakatçi oteli yetmemektedir. Bu nedenle de daha geniş bir refakatçi oteline ihtiyaç vardır. Halkımızın bu sıkıntısının giderilmesi adına yetkili mercileri bu konuda hareket etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Batman'da hızlı bir şekilde tıp fakültesi açılmasının zorunluluk halini aldığını ifade eden Güneş, "Yetkililerin bu konuda adım atmasını kamuoyu adına talep ediyoruz. Batman'da bulunan rafinerinin de etkisi ile oluşan hava kirliliği nedeniyle özellikle göğüs hastalıkları ciddi anlamda artış göstermektedir. Bu nedenle de bu hastalıklara karşı bölge hastanesi yetersiz kalmaktadır. Bu anlamda göğüs hastalıkları dalında Batman'a ciddi anlamda destek olunmalı, imkânlar genişletilmelidir. Aynı şekilde hastanelerimizde hasta yerleri, yatak kapasitelerinin az olmasından kaynaklanan nedenlerden dolayı halkımız sıkıntı çekmekte ve mağdur olmaktadır. Hastanelerdeki yatak sayıları önemli ölçüde artırılmalı, halkımız bu anlamda rahatlatılmalı ve mağduriyetleri giderilmelidir." şeklinde konuştu.
Nüfusun hızla artmasından dolayı Batman ve bölgenin acil ihtiyacı olan yanık ünitesinin de ivedilikle açılmasını isteyen Güneş, atıl durumda olan eski Batman Devlet Hastanesinin sağlık alanında değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)